Ολοκληρώνουν τη σεζόν τους στο Σομπατέλι Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης

 Runbeat Team   9:55 05-09-2023  

Ολοκληρώνουν τη σεζόν τους στο Σομπατέλι Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης


Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ετοιμάζονται να βάλουν… τελεία στη σεζόν στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Σομπατέλι σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Ο 10ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ουγγαρία λίγες ημέρες από την εξαιρετική του παρουσία στη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου θέλει να πετύχει μια καλή επίδοση, πριν ξεκινήσει τις διακοπές του και την ξεκούραση ενόψει των υποχρεώσεων του 2024.

 

“Μετά το Παγκόσμιο ξεκουράστηκα για δύο ημέρες κι έπειτα συνέχισα κανονικά την προπόνηση μου. Είμαι σε καλή κατάσταση και δεν πάω απλά για να αγωνιστώ, αλλά για να διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Θα μπω στον αγώνα δίχως άγχος. Το τελευταίο διάστημα κάναμε διαφορετική προπόνηση και θέλω να δω πως θα πάει”, είπε αρχικά ο Αναστασάκης και συμπλήρωσε σχετικά με την επόμενη σεζόν:

“Οι προσδοκίες πάντα είναι υψηλές. Ο στόχος είναι να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και να κυνηγάμε καλά αποτελέσματα. Μέσα στο Σεπτέμβριο θα ξεκουραστώ ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι την προπόνηση μας τέλη του μήνα με αρχές Οκτωβρίου. Το 2024 έχει πολλές και σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις στις οποίες θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”.

Ο Αναστασάκης το 2023 κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, ενώ στη διάρκεια της σεζόν είχε μια σειρά από καλές και σταθερές εμφανίσεις με αποκορύφωμα το 77,42 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας του.

Στην Ουγγαρία θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Ο φιναλίστ του περσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Όρεγκον φτάνει στο τέλος μιας δύσκολης για εκείνον χρονιάς, όπου πρωταγωνίστησαν θέματα υγείας που τον κράτησαν μακριά από το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρμάκη θέλει να κλείσει τη σεζόν με μια καλή επίδοση, πριν ξεκινήσει την προετοιμασία του για το 2024 εκεί όπου θέλει να επιστρέψει στους τελικούς των κορυφαίων διοργανώσεων. Ο 9ος πέρυσι στο Όρεγκον έχει πετύχει φέτος 76,68 μέτρα.