Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές ανακοινώνουν τους αγώνες τους ενόψει Παγκοσμίου

 Runbeat Team   11:59 27-04-2022  

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές ανακοινώνουν τους αγώνες τους ενόψει Παγκοσμίου


Το ενδιαφέρον πολλών σπουδαίων αθλητών και αθλητριών συγκεντρώνει το το Grand Prix της Νέας Υόρκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ως μέρος της σειράς World Athletics Continental Tour Gold για πρώτη φορά στις 12 Ιουνίου.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετοί Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Dalilah Muhammad, Noah Lyles και Rai Benjamin. Η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ για αρκετούς αθλητές και αθλήτριες που στοχεύουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον και ανάμεσά τους βρίσκεται και η Muhammad, η οποία θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 400μ. εμπ. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2019 στη Ντόχα σημειώνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 52.16, ενώ στέφθηκε «ασημένια» ολυμπιονίκης στο Τόκιο τερματίζοντας πίσω από την συμπατριώτισσα της Sydney McLaughlin, η οποία βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (51.46), ενώ η Muhammad τερμάτισε σε 51.58.

 

Η Muhammad κέρδισε επίσης το χρυσό στα 4x400 μέτρα στο Τόκιο και κέρδισε τον Ολυμπιακό τίτλο στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Ρίο.

Μαζί της στο Στάδιο Icahn στο νησί Randalls της Νέας Υόρκης θα είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, Noah Lyles. Ο Αμερικανός σπρίντερ κατέκτησε τον τίτλο στα 200μ. στη Ντόχα, όπου κέρδισε επίσης τα χρυσό στα 4x100 μέτρα.

Πέρυσι πρόσθεσε στη συλλογή του το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στα 200μ. και είχε τον καλύτερο χρόνο της σεζόν (19.52).

Ο Rai Benjamin είναι το μεγάλο όνομα στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών έχοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στον κόσμο με το 46.17 που σημείωσε όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τερματίζοντας πίσω από τον εκπληκτικό Karsten Warholm που σημείωσε το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ 45.94.





Ο Benjamin κέρδισε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο του 209 και το χρυσό στα 4Χ400.

Από εκεί και μετά υπήρξαν νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στο Golden Spike Ostrava, το οποίο θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου. Εκτός από τους Gianmarco Tamberi και Femke Bol που είχαν ήδη ανακοινωθεί, παρούσα θα είναι και η Ολυμπιονίκης των 200 μέτρων, Christine Mboma.

Η 18χρονη αθλήτρια από την Ναμίμπια, πέραν τους ολυμπιακού της μεταλλίου έχει κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο U20 στο Ναϊρόμπι πέρυσι και είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ U20 με χρόνο 21.78. Στόχος της είναι να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων στην Οστράβα που είναι 22.07 και υφίσταται από το 1981. Στο ίδιο αγώνισμα θα είναι στη γραμμή εκκίνησης και η Beatrice Masilingi που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο U20 και ήταν έκτη στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Συμμετοχή δήλωσε και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ Tina Sutej και η Amalie Svabikova που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 το 2018.