Οριστικός αποκλεισμός του Αlberto Salazar

 Runbeat Team   19:01 27-07-2021  

Οριστικός αποκλεισμός του Αlberto Salazar


Ο Αlberto Salazar αποκλείστηκε οριστικά από την προπονητική, μετά από τις καταγγελίες της Mary Cain τον Φεβρουάριο του 2020. Η τώρα 25χρονη δρομέας είχε καταγγείλει την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του έμπειρου προπονητή την τριετία 2013-2015.

Η Cain είχε μεταξύ άλλων μιλήσει για εντατική ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, σε τέτοιο βαθμό, που της είχαν προκαλέσει κατάθλιψη, αυτοκτονικές σκέψεις, άγχος, και πολλά άλλα θέματα στην υγεία της.

Ο Salazar είχε αποκλειστεί προσωρινά στις αρχές του 2020, όμως πλέον το U.S. Center for SafeSport του επέβαλλε μόνιμο αποκλεισμό και έχει 10 ημέρες για να κάνει ένσταση.

 

Ο 62χρονος προπονητής που έχει δουλέψει και με τον Mo Farah στο παρελθόν, είχε τιμωρηθεί με απαγόρευση 4 χρόνων από την προπονητική,  λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στην Ντόχα καθώς είχε αποκαλυφθεί ότι έδινε απαγορευμένες ουσίες στους αθλητές του, με σκοπό να αποδώσουν καλύτερα.

Τα 4 χρόνια έγιναν για πάντα, εκτός εάν αποφασίσει να ασκήσει έφεση και καταφέρει να αλλάξει την απόφαση, μέσα στις επόμενες ημέρες.