Παγκόσμια Γυμνασιάδα: Μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ για την Αντωνιάδη, στο βάθρο Γρηγοριάδης και Φλώρου!

 Runbeat Team   18:19 19-05-2022  

Παγκόσμια Γυμνασιάδα: Μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ για την Αντωνιάδη, στο βάθρο Γρηγοριάδης και Φλώρου!


Οι διακρίσεις για τα μέλη της εθνικής ομάδας που μετέχουν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην πόλη Καν της Γαλλίας συνεχίζονται και την τρίτη ημέρα των αγώνων.

 

Η μέρα ξεκίνησε με το ασημένιο μετάλλιο του Γιώργου Παπαναστασίου στη σφυροβολία και συνεχίστηκε με το ασημένιο της Μαρίας Αντωνιάδη στα 100μ. εμπ. και το χάλκινο του Αλέξανδρου Γρηγοριάδη στον ακοντισμό. Η Αντωνιάδη τερμάτισε σε 13.61 και βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ18, που ανήκε στην ίδια με 13.67 από την περσινή χρονιά. Η νεαρή έκανε πολύ καλή κούρσα και έδειξε πως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στον μεγάλο της στόχο στη σεζόν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση. Πολύ καλή ήταν η παρουσία και τον Γρηγοριάδη, που εστειλε το ακόντιο στα 71,62 μέτρα και κατέκτησε την τρίτη θέση. 





Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το επί κοντώ η Αμαλία Φλώρου - Δημητριάδου. Η αθλήτρια, που έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Κ20, είχε καλύτερο άλμα στα 3,80 μ. και μοιράστηκε την τρίτη θέση με την Ελ Χαουζί (Γαλλία). Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Τίλμαν (Φινλανδία) με 3,85 μέτρα.

Την τέταρτη θέση στη δισκοβολία των κοριτσιών κατέκτησε η Μαρία Αλεξέεβα με βολή στα 44,95 μ..