Παγκόσμια Γυμνασιάδα: Χάλκινο μετάλλιο για Αντωνάτο και Σχίζα

 Runbeat Team   16:02 17-05-2022  

Παγκόσμια Γυμνασιάδα: Χάλκινο μετάλλιο για Αντωνάτο και Σχίζα


Το δεύτερο μετάλλιό της πανηγύρισε η Ελλάδα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα καθώς ο Δημήτρης Αντωνάτος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία.

Ο νεαρός σφαιροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 18.91μ. και κατέλαβε την 3η θέση δείχνοντας ικανός για ακόμα καλύτερες βολές. Ο αθλητής από την Κεφαλονιά ξεκίνησε τον αγώνα του με 18.50μ., σημείωσε 18.47μ. στην τρίτη βολή και 16.60μ. στην τέταρτη και τελευταία. Μάλιστα ο νεαρός έχασε το ασημένιο μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια όταν ο Κινέζος Τινγκουσόν Γκι σημείωσε 19.60μ. και ανέβηκε δεύτερος. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Τούρκος Αλί Περέκ με 20.23μ.

 

Λίγη ώρα αργότερα η Ελλάδα πανηγύρισε ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο αυτή τη φορά από την Ευγενία Σχίζα στο μήκος. Με άλμα στα 6.00 μ. (1,1) στην τέταρτη της προσπάθεια κατέκτησε την 3η θέση. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησαν και τα κορίτσια της ομάδας 4Χ100 μ., που τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Οι Σοφία Κωνσταντινίδου, Άννα Μαρία Ίβιτς, Αναστασία Καρελά και Μαρία Αντωνιάδη τερμάτισαν σε 47.88 και κρέμασαν το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος τους χαρίζοντας στην αποστολή το τρίτο μετάλλιο της ημέρας και το τέταρτο στο σύνολο.

Η Μαρία Αντωνιάδη συμμετείχε στον προκριματικό των 100 μ. εμπ., εκεί όπου αρχικά ακυρώθηκε, καθώς κρίθηκε πως κουνήθηκε στον βατήρα. Η ελληνική ομάδα έκανε έγγραφη ένσταση η οποία έγινε αποδεκτή από τους διοργανωτές. Η αθλήτρια έτρεξε μόνη της και με 13.87 έκανε την τρίτη επίδοση, που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο Άγγελος Μαντζουράνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία (δες ΕΔΩ).

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα στο Καν της Γαλλίας, ενώ μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί και η Άννα Μαρία Ίβιτς, η οποία τερμάτισε τρίτη στη σειρά της στα 400 μ. με 57.45 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Η νεαρή αθλήτρια βελτίωσε παράλληλα και το ατομικό της ρεκόρ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Πέτρος Παπαγιάννης τερμάτισε σε 50.32 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

Στην τελικό του μήκους προκρίθηκε ο Χρήστος Χήτας με καλύτερο άλμα στα 6.94 μ. (1,4). Ο νεαρός στις δύο άλλες προσπάθειες του πέτυχε 6.89 μ.(2,8) και 6.70 μ.(2,7).

Στον τελικό των χαμηλών εμποδίων των κοριτσιών η Αναστασία Καρβουνά τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 63.13. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών ο Νίκος Σφακιωτάκης έχασε οριακά το χάλκινο μετάλλιο αφού ήταν τέταρτος με 54.12.

Στον τελικό των 1.500 μ. προκρίθηκε η Άλκιστις Γκιβιζίνη που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με 4.33.46 κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση.