Παγκόσμιο κλειστού: Επιστρέφουν σήμερα οι διεθνείς με ένα χρυσό μετάλλιο και πολλά χαμόγελα

 Runbeat Team   12:02 21-03-2022  

Παγκόσμιο κλειστού: Επιστρέφουν σήμερα οι διεθνείς με ένα χρυσό μετάλλιο και πολλά χαμόγελα


Η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου ήταν αυτή που ξεχώρισε σίγουρα από ελληνικής πλευράς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Βελιγράδι.

Ο 24χρονος άλτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των ανδρών με ένα εκπληκτικό άλμα που μετρήθηκε στα 8.55μ. και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Εθνικός μας ύμνος ακούστηκε στην Stark Arena την Παρασκευή το βράδυ γεμίζοντας υπερηφάνεια τους απανταχού Έλληνες.

 

Από εκεί και πέρα, ο απολογισμός της Ελλάδας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενος. Ο Κώστας Δουβαλίδης παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του βρέθηκε στην εκκίνηση των προκριματικών στα 60μ. εμπ. και μάλιστα κατάφερε να σημειώσει φετινό ρεκόρ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έμεινε αρκετά πίσω στην προετοιμασία της λόγω ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος που είχε ο αδελφός της και ταξίδεψε στο Βελιγράδι ανέτοιμη, αλλά αποφασισμένη να αγωνιστεί γι’ αυτόν. Το 8.30 στα προκριματικά των 60μ. εμπ. γυναικών δεν την αντιπροσωπεύει, αλλά δεν ήταν κάτι που έδειξε να την ενοχλεί στη δεδομένη φάση.

Χωρίς να έχει κάνει κούρσα στα 400μ. φέτος, η Ειρήνη Βασιλείου στάθηκε στην εκκίνηση του αγωνίσματος θέλοντας απλά να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Η κούρσα δεν της βγήκε, όμως είχε τη χαρά να αγωνιστεί σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Ο Νίκος

Ανδρικόπουλος, τέλος, πήρε μέρος στον τελικό του τριπλούν θέλοντας να βελτιώσει το ρεκόρ του. Δεν τα κατάφερε και έμεινε στην τελευταία θέση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο επί κοντώ λόγω τραυματισμού.

Η εθνική μας ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα (21/3) στις 17.20 με πτήση της AEGEAN από το Βελιγράδι.

Η χώρα μας παρέμεινε στον πίνακα των μεταλλίων, όπως με συνέπεια κάνει διαδοχικά από το 2012 κι έπειτα, καταλαμβάνοντας την 14η θέση.

Οι θέσεις και οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας:

1ος 8.55μ. Μίλτος Τεντόγλου (Μήκος)

12ος 16.05μ. Νίκος Ανδρικόπουλος (Τριπλούν)

25η 53.62 Ειρήνη Βασιλείου (400 μ.)

31ος 7.77 Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ.)

32η 7.35 Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.)

36η 8.30 Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπ.)