Παγκόσμιο κλειστού: 12ος με άλμα στα 16.06 μ. ο Ανδρικόπουλος – Κορυφαία επίδοση στον κόσμο από τον Martinez

 Runbeat Team   14:51 18-03-2022  

Παγκόσμιο κλειστού: 12ος με άλμα στα 16.06 μ. ο Ανδρικόπουλος – Κορυφαία επίδοση στον κόσμο από τον Martinez


Ολοκλήρωσε την παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο Νίκος Ανδρικόπουλος. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέλαβε την 12η θέση στον τελικό του τριπλούν στο Βελιγράδι με άλμα στα 16.05 μέτρα.

Ο Ανδρικόπουλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε φέτος καλύτερη επίδοση 16.36, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 16.39.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, «ήταν πολύ ωραία σαν διοργάνωση, δεν αγωνίστηκα όπως θα ήθελα, Κρατάμε τη συμμετοχή για τη συνέχεια. Υπάρχουν τεχνικά λάθη, τα οποία έχουμε εντοπίσει και πιστεύω πως στον ανοιχτό θα είμαι πολύ καλύτερος. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί ενόψει της θερινής περιόδου κυρίως αυτές που έχω εγώ για τον εαυτό μου. Υπάρχουν διοργανώσεις στον ανοιχτό, όπου θα ήθελα να είμαι εκεί και να αγωνιστώ πολύ καλύτερα απ΄ότι σήμερα».

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει και μία πρόβλεψη για την παρουσία του συναθλητή του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους. «Θα κάνει 8,39 μ. και θα κερδίσει», είπε.

Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Lazaro Martinez από την Κούβα με άλμα στα 17.64 μέτρα, που αποτελεί και κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Pedro Pichardo με 17.46 μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Donald Scott με 17.21.