Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Το Σάββατο η πρεμιέρα του Τεντόγλου με στόχο το «χρυσό»

 Runbeat Team   16:13 14-07-2022  

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Το Σάββατο η πρεμιέρα του Τεντόγλου με στόχο το «χρυσό»


Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει τα ξημερώματα του Σαββάτου (04.00 ώρα Ελλάδος) την προσπάθεια του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο, ο αθλητής με τη μεγαλύτερη σταθερότητα στο αγώνισμα και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα θα επιδιώξει να κάνει ένα άλμα και να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Το όριο πρόκρισης που έθεσαν οι διοργανωτές για απευθείας πρόκρισης στον τελικό είναι τα 8,.15 μ., επίδοση την οποία ο Τεντόγλου έχει ξεπεράσει στους 12 από τους 14 του αγώνες από την αρχή του έτους.

 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον συγκεκριμένο αγώνα και έχει ως στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το 8,55 μ. από τον κλειστό και το 8,36 μ. από τον ανοιχτό, του επιτρέπουν να σκέφτεται την παρουσία του στο βάθρο των νικητών στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Ο αθλητής μας αγωνίζεται ένατος στο γκρουπ του στο σύνολο των 16 αθλητών που λαμβάνουν μέρος.

Ο Τεντόγλου μετέχει για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού είχε δώσει το παρών και στη διοργάνωση του 2019, όπου στα 21 του χρόνια κατέλαβε την 10η θέση στον τελικό του αγωνίσματος.