Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ: Ένατος ο Πετρόπουλος στο μήκος Τ36, στη μάχη πέντε Έλληνες σήμερα

 Runbeat Team   10:56 13-07-2023  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ: Ένατος ο Πετρόπουλος στο μήκος Τ36, στη μάχη πέντε Έλληνες σήμερα


Άτυχος στάθηκε ο Αναστάσης Πετρόπουλος που αγωνίστηκε χθες το βράδυ στον τελικό του μήκους κατηγορίας Τ36 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να έχει μόλις ένα έγκυρο άλμα στα τρία πρώτα που επιχείρησε κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στην οκτάδα και να έχει άλλες τρεις προσπάθειες. Με το μοναδικό άλμα του να είναι στα 4.67μ. κατέκτησε την 9η θέση.

 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισάτ Τουργκούνοφ από το Ουζμπεκιστάν με άλμα στα 5.75μ., ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νεοζηλανδός Ουίλιαμ Στέντμαν με 5.71μ. που είναι ρεκόρ Ωκεανίας και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ολεξάντρ Λιτβινένκο με βολή στα 5.68μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Πέντε Έλληνες στη μάχη σήμερα

Σήμερα (13/7) ρίχνονται στη «μάχη» του Παγκοσμίου ακόμη πέντε Έλληνες αθλητές. Πιο συγκεκριμένα στον τελικό της σφαίρας (F32) θα αγωνιστούν οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης, ενώ στον τελικό του μήκους (Τ46) μετέχει ο Γιώργος Κωστάκης και στον τελικό της σφαίρας (F20) οι Λεόντιος Στεφανίδης και Στράτος Νικολαΐδης.