Παγκόσμιο ρεκόρ U20 από τον Furlani στο μήκος

 Runbeat Team   9:42 16-05-2024  

Παγκόσμιο ρεκόρ U20 από τον Furlani στο μήκος


Σε συνεχή ανοδική πορεία βρίσκεται ο Ιταλός άλτης Mattia Furlani, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις χθες (15/5) στο διεθνές μίτινγκ στίβου που πραγματοποιήθηκε στη Σαβόνα.

Ο νεαρός με άλμα στα 8.36μ. (1,4 m/s) βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ κατά ένα εκατοστό και απέδειξε ότι η περυσινή του επίδοση (8.44μ.) στην περυσινή διοργάνωση δεν ήταν τυχαία παρότι ο αέρας ήταν τόσο ευνοϊκός ώστε να μην μετρήσει ως ρεκόρ η επίδοσή του.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ U20 ανήκε στον Ρώσο Sergey Morgunov, ο οποίος είχε πηδήξει 8,35μ. το 2012.

 

«Επιτέλους!» αναφώνησε μετά τον αγώνα ο Mattia Furlani και πρόσθεσε: «Έψαχνα πολύ καιρό αυτό το αποτέλεσμα και σημαίνει πολλά για μένα που τα κατάφερα. Σημαίνει ότι δουλεύουμε καλά και στο σωστό δρόμο ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο 19χρονος άλτης μιλώντας στο επίσημο σάιτ της Ιταλικής Ομοσπονδίας.

Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Leonardo Fabbri στη σφαιροβολία ανδρών στο ίδιο μίτινγκ. Ο Ιταλός έστειλε τη σφαίρα του στα 22,95μ. προσθέτοντας 7 εκατοστά στο ατομικό του ρεκόρ και βελτίωσε το σχεδόν 37χρονο ιταλικό ρεκόρ που ήταν 22,91μ. που ανήκε στον  Alessandro Andrei.

Παράλληλα ανέβηκε στην 5η θέση της λίστας όλων των εποχών πίσω από τους Ryan Crouser, Joe Kovacs, Randy Barnes και Ulf Timmermann.

Άλλο ένα ιταλικό ρεκόρ έπεσε στα 100 μέτρα γυναικών και έπεσε δύο φορές. Πρώτη η Zaynab Dosso σημείωσε 11,12 (1,4 m/s) στις σειρές για να αφαιρέσει 0,02 από το εθνικό ρεκόρ που κατείχε από κοινού με τη Manuela Levorato, προτού η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 60μ. κλειστού στίβου βελτιωθεί και πάλι τερματίζοντας σε 11,02 (0,9 m/s) κερδίζοντας τον τελικό.

Τα αποτελέσματα