Παγκρήτιο στάδιο: Ανοίγει με 8 όρους

 Runbeat Team   17:05 21-03-2024  

Παγκρήτιο στάδιο: Ανοίγει με 8 όρους


Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Τσαπάκης που μίλησε στην εκπομπή “Καθαρά Πολιτικά” του Politica 89.8 με τον Χρήστο Κώνστα η απόφαση θα ισχύσει από αύριο το πρωί .Θα υπάρχουν περιορισμοί για τα σκάμματα στην ανατολική πλευρά καθώς και το ανατολικό πάρκινγκ.

Μάλιστα για την λειτουργία του κεντρικού σταδίου θα υπάρξουν οχτώ όροι.

Για την επαναλειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου, ο κ. Τσαπάκης ανέφερε : «Από αύριο θα επαναλειτουργήσει το κεντρικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου. Θα υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τα σκάμματα, το ανατολικό πάρκινγκ και την κερκίδα κάτω από το ανατολικό στέγαστρο. Ο κόσμος μπορεί να παρκάρει στο βόρειο Πάρκινγκ και να πηγαίνει στο γυμναστήριο αυτό είναι κάτι νέο και το ανακοινώνω τώρα. Θα περνάει εδώ από τη δυτική πλευρά και θα πηγαίνει προς τα βόρεια για να πάει στο γυμναστήριο.»

 

Για το πως ο δήμος θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, ο κ. Τσαπάκης ανέφερε: «Το πρωί υπήρξε μια συζήτηση με τους μηχανικούς και με την Επιτροπή αδειοδότησης. Το στέγαστρο πρέπει να αφαιρεθεί στο σύνολό του. Πρέπει να αφαιρεθεί η επικάλυψη, το πάνω μέρος δηλαδή αυτό που λέμε, πάνελ. Φυσικά έγιναν και κάποιες εργασίες και κάποιες έξτρα ενισχύσεις, στο σημείο που βρίσκεται από την πλευρά της θάλασσας. Οι εναερίτες βέβαια, θα ελέγχουν το στάδιο συχνά και θα παρακολουθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το στάδιο, ώστε όταν οι άνεμοι είναι έντονοι πάνω από 6 μποφόρ, θα χρειαστεί να κλείνει, για λόγους ασφαλείας, έως ότου αφαιρεθεί στο σύνολό του η επικάλυψη.»

Για το κόστος της αφαίρεσης και της αντικατάστασης του στεγάστρου ο κ. Τσαπάκης ανέφερε: «Το κομμάτι που έχει αφαιρεθεί κόστισε περίπου 72.000€ , ενώ το υπόλοιπο κομμάτι για να αφαιρεθεί χρειάζεται ακόμα 200.000€ . Ο Δήμος Ηρακλείου θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ενίσχυση από την πολιτεία καθώς για την αποκατάσταση του στεγάστρου θα χρειαστούν 1,7 εκ ευρώ. Θα διεκδικήσουμε τα 300.000 ευρώ της σύμβασης που είχε υπογραφεί και δεν εφαρμόστηκε που έλεγε πως θα δίνονται ετησίως από τη στιγμή κατασκευής του σταδίου ετησίως 300.000 . Έχουμε θέσει το ζήτημα και στον κ. Βρούτση Αρμόδιο Υπουργό για τα ζητήματα του Αθλητισμού και έχουμε μιλήσει με τον Περιφερειάρχη για να βρούμε χρηματοδότηση και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση. Προτεραιότητας μας είναι να αφαιρέσουμε τουλάχιστον σε πρώτη φάση το κομμάτι της επικάλυψης του στεγάστρου. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα ζητήματα συντήρησης του Παγκρητίου Σταδίου, καθώς χρειάζεται αντικατάσταση των μπεκ του χλοοτάπητα, κάτι πίνακες που υπολειτουργούν σε ότι αφορά το ρεύμα του σταδίου χρειάζονται επισκευή επίσης ενώ χρειάζεται κι αντικατάσταση του ταρτάν του σταδίου γύρω στα 400.000 ευρώ. Χρειάζεται δηλαδή μια γενική επισκευή στο Στάδιο.»

Είχε τεθεί σε μερική επαναλειτουργία

Yπενθυμίζεται ότι μετά τις εργασίες στο στέγαστρο που υποστεί ζημιές είχε τεθεί σε μερική επαναλειτουργία το Παγκρήτιο Στάδιο τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα είχαν επαναλειτουργήσει κανονικά οι εσωτερικοί χώροι (χώροι άθλησης, δημοτικό γυμναστήριο, δημοτικό κολυμβητήριο και γραφεία) καθώς και το βοηθητικό γήπεδο, παράλληλα με τις εργασίες που γίνονταν στο ανατολικό στέγαστρο.

Πηγή: politica.gr