Παναγιώτης Καραΐσκος: «Θέλω τη νίκη και ένα νέο ρεκόρ αγώνα»

 Runbeat Team   16:59 08-09-2021  

Παναγιώτης Καραΐσκος: «Θέλω τη νίκη και ένα νέο ρεκόρ αγώνα»


Έτοιμος να διεκδικήσει μία ακόμη νίκη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας είναι ο Παναγιώτης Καραΐσκος ο οποίος αδημονεί για την 9η διοργάνωση που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 12/9.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε στην Κεφαλονιά την προετοιμασία του και όπως δήλωσε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, παρά το γεγονός πως είχαμε δύσκολο καιρό τη φετινή χρονιά. Είναι πολύ αισιόδοξο ότι έχουμε επανεκκίνηση των αγώνων δρόμου. Υπάρχει μόνο το θέμα των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Προσωπικά είμαι σύμφωνος με τον εμβολιασμό και έχω εμβολιαστεί», επισήμανε.

 

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είχε νικήσει το 2019 στον Ημιμαραθώνιο που είχε γίνει παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:08.04. Το 2020 ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας δεν είχε διεξαχθεί λόγω της πανδημίας του Covid19, αλλά είχε πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Σχινιά, όπου ο Καραΐσκος ήταν και πάλι νικητής με χρόνο 1:09.33. Όπως τόνισε: «Σίγουρα μετά τις δύο νίκες τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος είναι να κερδίσω και πάλι. Επίσης, κατέχω και το ρεκόρ αγώνα και η διαδρομή φέτος είναι λίγο αλλαγμένη, θα έλεγα πιο βατή με περισσότερες κατηφόρες. Οπότε ο στόχος πέρα από το να διεκδικήσω τη νίκη είναι να προσπαθήσω για ένα νέο ρεκόρ. Ο αγώνας θα είναι και ένα δυνατό τεστ θα έλεγα εν όψει της συμμετοχής μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο. Σε ότι αφορά τους στόχους μου για τη νέα σεζόν, είναι να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση στο Μαραθώνιο, γιατί πιστεύω πως μπορώ να τρέξω κοντά στις 2 ώρες 16», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής. Τον περασμένο Απρίλιο είχε τρέξει στο μαραθώνιο στη Σιένα, όπου είχε τερματίσει σε 2:17.58 που είναι το ατομικό του ρεκόρ.