Παναγιώτης Χριστάκης: «Ποτέ δεν φαντάστηκα πως στα 27 μου θα είμαι παραολυμπιονίκης»

 Runbeat Team   12:36 24-08-2021  

Παναγιώτης Χριστάκης: «Ποτέ δεν φαντάστηκα πως στα 27 μου θα είμαι παραολυμπιονίκης»


Ο Παναγιώτης Χριστάκης έχει πάρα πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του και ταξίδεψε στο Τόκιο να τις διευρύνει.

Θα αγωνιστεί στα 100μ. πρόσθιο, στα 200μ. μικτή και στα 50μ. πεταλούδα και όπως λέει στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, «στόχος μου είναι κυρίως τα 100μ πρόσθιο και τα 200μ μικτή, όπου μπορώ να διεκδικήσω κάτι καλό». Φυσικά θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στον τελικό και στα 50μ. πεταλούδας κατηγορίας S6.

Ο Χριστάκης ταξίδεψε στο Τόκιο με πολύ καλή ψυχολογία μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη Μαδέιρα, ενώ όπως εξομολογείται ποτέ δεν περίμενε ότι θα είχε τόσες πολλές επιτυχίες. «Ποτέ δεν φαντάστηκα πως στα 27 μου θα είμαι παραολυμπιονίκης, χάλκινος νικητής στην Ευρώπη και 5ος στον κόσμο! Και φυσικά θα ήμουν στην Εθνική ομάδα των ΑμεΑ από το 2009».

Ο Παναγιώτης Χριστάκης ξεκίνησε το κολύμπι για θεραπευτικούς λόγους όπως του συνέστησαν οι γιατροί.«Ξεκίνησα το κολύμπι από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Οι ειδικοί επιστήμονες και οι γιατροί πρότειναν την κολύμβηση για την υποβοήθηση της ανάπτυξης».

Εκτός από την σωματική του διάπλαση είναι φανερό πως τον έχει ωφελήσει και στον ψυχικό παράγοντα. Ο Χριστάκης είναι ένας κεφάτος άνθρωπος, χαμογελαστός και χαρούμενος.

«Τώρα που είναι αγωνιστική περίοδος κάνω λιγότερο χρόνο προπόνηση. Όταν δεν έχω αγώνες κάνω και πρωί και απόγευμα από 1.5 ώρα, ενώ δυο φορές την εβδομάδα κάνω γυμναστήριο. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω του covid-19. Γυμναζόμαστε για να είμαστε δυνατοί και υγιείς. Προσωπικά δεν πρόκειται να επηρεαστώ ούτε από την απουσία του κόσμου. Κολυμπάω μόνος μου. Ευτυχώς οι Έλληνες αθλητές βρισκόμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο, κυνηγώντας το μεγάλο όνειρο των παραολυμπιακών αγώνων».

Το μήνυμα που θες να απευθύνεις σε όλους είναι το εξής: «Να μην παραιτούνται. Να θέτουν στόχους. Να σκέφτονται ότι θέλουν και μπορούν να γίνουν καλύτεροι και ως άνθρωποι, ως χαρακτήρες και ως αθλητές».