Πανελλήνιο Α/Γ: Με στόχο τη νίκη στην κορυφαία διοργάνωση στίβου της Ελλάδας

 Runbeat Team   15:19 06-07-2023  

Πανελλήνιο Α/Γ: Με στόχο τη νίκη στην κορυφαία διοργάνωση στίβου της Ελλάδας


Δυνατές αναμετρήσεις αναμένεται να σημειωθούν το Σαββατοκύριακο (8-9/7) στο Βόλο με στόχο πάντα τη νίκη, που είναι και το βασικό ζητούμενο σε αυτή τη διοργάνωση. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες καταφέρνουν να μείνουν στην κορυφή για χρόνια και παράλληλα να διατηρούν μια θέση στην ιστορία των αγωνισμάτων τους.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση δύο αθλητών που έχουν κατακτήσει από 16 νίκες στα αγωνίσματά τους και βρίσκονται στην κορυφή. Πρόκειται για τον Περικλή Ιακωβάκη και τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που έχουν προσωποποιήσει τα 400 μ. εμπόδια και τη σφυροβολία, αντίστοιχα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης δείχνει ικανός να «πιάσει» τους παραπάνω στη σχετική λίστα, αφού υπολείπεται μόλις δύο νίκες. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110 μ. εμπ. έχει 14 νίκες και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και στη φετινή διοργάνωση.

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης σταμάτησε πρόσφατα με ένα σπουδαίο επίτευγμα 13ων νικών, που τον φέρνει στην πρώτη θέση των νικών στο αγώνισμα του. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μια καλή…βάση πέντε νικών, ωστόσο έχει αρκετά χρόνια μπροστά του αν θέλει να πιάσει τον Λούη Τσάτουμα που αναδείχθηκε 12 φορές πρωταθλητής στην κατηγορία των Ανδρών.

Ο Ανδρέας Δημητράκης είναι από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης με 11 νίκες στα 1.500 μ. 4 νίκες στα 800, 4 νταμπλ 800 μ.- 1.500μ.. κι ένα στα 1.500-5.000 μέτρα.

Φαβορί για την πρώτη θέση στο τριπλούν είναι ο Δημήτρης Τσιάμης, κάτι που αν συμβεί θα του δώσει και την 12η νίκη στη διοργάνωση. Ο Κώστας Μπανιώτης στο άλμα σε ύψος έχει 10 νίκες. Ακολουθεί με 9  ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ. (6 νίκες στα 100μ και 6 ντάμπλ 100 μ., 200 μ.). Ο Κώστας Νάκος είναι φέτος τραυματίας και θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την 8η νίκη του στα 400 μ. με εμπόδια.

Ο Σταματόγιαννης έχει έχει έξι νίκες όσες και ο Γιώργος Τρέμος στη δισκοβολία. Ο Ιάσονας Θανόπουλος έχει πέντε νίκες στη δισκοβολία και φέτος θα διεκδικήσει την έκτη του. Την έκτη του νίκη θα διεκδικήσει στη σφυροβολία ο Μιχάλης Αναστασάκης.

Πέντε σερί νίκες έχει στα 100 μ. ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που θα πάρει θέση εκκίνησης και στη φετινή διοργάνωση.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχει κατακτήσει στη δισκοβολία 12 σερί πρωταθλήματα και είναι στην πρώτη θέση, ωστόσο θα απουσιάζει από τη φετινή διοργάνωση. Η Έλενα Φιλάνδρα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα γυναικών στα 800μ. 11 φορές ενώ έχει και δύο νταμπλ (800 μ., 1.500 μ.).

Ακολουθούν με 10 νίκες η Χριστίνα Χαντζή στα 400 μ. εμπόδια και η Νίκη Μπακογιάννη στο άλμα σε ύψος.

 

Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφυροβολία και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100 μ. εμπόδια έχουν 9 νίκεςΗ Ελισάβετ Πεσιρίδου θα προσπαθήσει να πιάσει το σερί της Ρεντούμη, αφού έχει οχτώ νίκες και είναι το φαβορί και στη φετινή διοργάνωση.

Η Βούλα Παπαχρήστου έχει επτά νίκες στο τριπλούν και 3 ντάμπλ (μήκος-τριπλούν), όσα έχει και η Πηγή Δεβετζή επίσης στο τριπλούν και 3 ντάμπλ (μήκος-τριπλούν).

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει επτά νίκες στο αγώνισμα και θα είναι παρούσα και στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία ακόμη νίκη. Επτά νίκες στο ίδιο αγώνισμα έχει και η Γεωργία Τσιλιγκίρη.

Η Τατιάνα Γκούσιν μετράει έξι νίκες στη διοργάνωση, όσες και η Τόνια Στεργίου. και στο Βόλο θα έχει την ευκαιρία να τις κάνει επτά.

Από τις αθλήτριες που μετέχουν στη διοργάνωση, η Ειρήνη Βασιλείου έχει πέντε νίκες στα 400 μ., η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη, έχει τέσσερις σερί, όσες και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που αναμένεται στο Βόλο να κάνει την πρώτη της εμφάνιση μετά τον τραυματισμό στο πόδι.