Πανελλήνιο κλειστού: Ακυρώθηκε το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Φλουτάκου στα 400μ.

 Runbeat Team   13:26 17-02-2024  

Πανελλήνιο κλειστού: Ακυρώθηκε το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Φλουτάκου στα 400μ.


Λίγα λεπτά διήρκησε η χαρά της Νέλυς Φλουτάκου για την επίτευξη του Πανελληνίου ρεκόρ Κ18 στα 400μ. καθώς η διοργάνωση την ακύρωσε. Η νεαρή πρωταθλήτρια έτρεξε σε 56.03 την απόσταση βελτιώνοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (56.60), όμως οι κριτές διαπίστωσαν ότι πάτησε γραμμή και ως εκ τούτου η επίδοσή της ακυρώθηκε. Το σωματείο της έχει καταθέσει ένσταση και βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο δρομικό αγώνισμα του πρωινού προγράμματος, τα 400 μ. των γυναικών, η Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν πρώτη στην πρώτη σειρά με 57.20. Η Αναστασία Ράπτη (ΑΓΣΙ) δείχνει φέτος να επιστρέφει σε καλές επιδόσεις και με 56.01 στον προκριματικό πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Στην ίδια σειρά η Ελμπιάνα Ζενέγια (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πέτυχε 56.48.

 

Ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης (ΓΣ Κερατσινίου) ήταν ο ταχύτερος στα 400 μ. ανδρών με 49.15 σε μια κούρσα δίχως πίεση.

Πανελλήνιο κλειστού: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Φλουτάκου στα 400μ., καλές επιδόσεις στο πρωινό πρόγραμμα runbeat.gr

Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) έκανε ένα άλμα στα 15,77 μ. και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, ενώ ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) ακολούθησε με 15,45 μέτρα. Άτυχος στάθηκε ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων), που δεν αγωνίστηκε καθώς είχε ενόχληση στη φτέρνα.

Δώδεκα αθλήτριες θα συμμετάσχουν στον τελικό του επί κοντώ. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε δίχως εκπλήξεις με τις Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς), Εβίνα Παναγιώτου (Ερμής 1877) και Ηρώ Βαρδή (Ερμής 1877) να ξεπερνούν τα 3,60 μ. Η πρόκριση έκλεισε στα 3,40 μέτρα.

Για έναν ακόμη φετινό αγώνα, η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.) έτρεξε στο ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια πέτυχε 7.41 στην τρίτη σειρά των 60 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ της. Η Τσουκαλά έχει βελτιώσει ή ισοφαρίσει συνολικά πέντε φορές το ρεκόρ της στη διάρκεια της σεζόν.

Πανελλήνιο κλειστού: Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Φλουτάκου στα 400μ., καλές επιδόσεις στο πρωινό πρόγραμμα runbeat.gr

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν νικήτρια στην πρώτη σειρά των 60 μ. με 7.42 σε μία συντηρητική κούρσα, στην οποία χαλάρωσε στα τελευταία μέτρα. Η νεαρή έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση.

Απευθείας στα 200 μ. θα μπει η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ), που δε συμμετείχε στα 60 μ., προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για το βασικό της αγώνισμα.

Δώδεκα αθλητές θα λάβουν μέρος στον τελικό του ύψους, ανάμεσα σε αυτούς και το φαβορί για το χρυσό, Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ). Στο σύνολο τους οι αθλητές ξεπέρασε το 1,85 μέτρα.

Ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) ήταν νικητής στην πρώτη σειρά των 60μ. με 6.80 επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την καλή του κατάσταση. Στη δεύτερη σειρά ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν πρώτος με 6.82 και στην τρίτη ο Λάμπρος Βολίκας (Έφηβος Χίου) με 6.85. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Βοσκόπουλος (ΠΑΟ), νικητής της τέταρτης σειράς με 6.82. Στην έβδομη σειρά ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν πρώτος με 6.82, στην 8η ο Νίκος Παναγωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) με 6.82.

Δεν πήρε μέρος στο αγώνισμα ο Δημήτρης Χρυσάφης, που τραυματίστηκε στην τελευταία του προπόνηση πριν τη διοργάνωση.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν πρώτος στη σειρά του με 6.96, ωστόσο δε θα τρέξει στον απογευματινό τελικό, καθώς η παρουσία του αποσκοπούσε μονάχα σε ενεργοποίηση ενόψει της αυριανής παρουσίας του στα 60 μ. εμπ.

Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) χρειάστηκε ένα άλμα για να περάσει στον τελικό του τριπλούν. Η αθλήτρια προσγειώθηκε στα 12,80 μ., επίδοση πάνω από το όριο των 12,60 μέτρων. Η Μελίνα Ζάραγκα (ΠΑΟ) προκρίθηκε στον τελικό με 12,36 μ. βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ και παράλληλα πέτυχε για δεύτερη φορά φέτος επίδοση πάνω από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν το απόγευμα και θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ1 (19.00- 20.45).

Τα πρωινά αποτελέσματα και το πρόγραμμα του απογευματινού προγράμματος