Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μαντζουράνης στη σφυροβολία Κ18

 Runbeat Team   16:09 22-05-2021  

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μαντζουράνης στη σφυροβολία Κ18


Ο Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) είναι από σήμερα ο νέος κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στη σφυροβολία ανδρών Κ18! Ο νεαρός αθλητής συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη και κατάφερε να πετύχει βολή στα 80.46μ. βελτιώνοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (80,15μ.) από τις 7 Μαΐου του 2017, την οποία μάλιστα είχε πετύχει στην ίδια διοργάνωση. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έδειξε πως έχει την ικανότητα να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες βολές.

Στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος στην Τρίπολη, η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ στη σφυροβολία με βολή στα 66,47 μέτρα.

Δυναμικά επέστρεψε στη δράση η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) μετά τον τραυματισμό της. Στον πρώτο της αγώνα για φέτος έστειλε τη σφαίρα στα 15,40μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με την σφαίρα 4κιλών, το οποίο ήταν 14,07μ. Η νεαρή παράλληλα έπιασε τα όρια για τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις της κατηγορίας της, το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Μαρία Σουγλάκου (ΓΑΣ Σκάλας) με βολή στα 13,98 μ., επίδοση που της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 19,30 μ. και δεύτερος ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 19,08 μέτρα.

Στη σφυροβολία των γυναικών ξεχώρισε η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας) η οποία έστειλε τη σφύρα στα 65,64 μ. στην έκτη της βολή δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη σημείωσε βολή πάνω από τα 65,00 μ. για πρώτη φορά από το 2017 και πλέον βάζει πλώρη για το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 66,68 μ. από το 2016. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Σταματία Σκαρβάλη (ΓΣ Τρικάλων) στον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει πετύχει φέτος 69,28 μ., επίδοση που θα κυνηγήσει να βελτιώσει στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Πολύ δυνατός αγώνας πραγματοποιήθηκε στη σφυροβολία Ανδρών Κ20, με τη νέα γενιά του αγωνίσματος να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) για δεύτερη φορά φέτος βρήκε στόχο πάνω από τα 77,00 μ. επικρατώντας των αντιπάλων του με 77,21 μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 77,42 μ., που είναι ατομικό του ρεκόρ και όριο για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Το όριο για τις ίδιες διοργανώσεις πέτυχε και ο Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ), που μπορεί να ανήκει στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ωστόσο σημείωσε σήμερα 73,02 μ. και ξεπέρασε τον εαυτό του. Σταθερός στις μεγάλες βολές παρουσιάστηκε και ο Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας) που ήταν τρίτος με 72,04 μ., ενώ νέο ατομικό ρεκόρ και όριο για δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) πέτυχε ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών), που ήταν τέταρτος με 70,99 μέτρα. Πλέον τα όρια για τις δύο διοργανώσεις έχουν τέσσερις αθλητές (Ντουσάκης, Ζιώγας, Πολυχρονίου, Κορακίδης), ωστόσο μόνο δύο θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι και τρεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν. Ο Ντουσάκης κατέχει την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο και ο Ζιώγας την έκτη.