Παρά τις αντιξοότητες ο Φιλιππίδης κάνει τα πλάνα του για το Τόκιο

 Runbeat Team   17:58 23-06-2021  

Παρά τις αντιξοότητες ο Φιλιππίδης κάνει τα πλάνα του για το Τόκιο


Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά θεωρείται και πολύ δύσκολο να χάσει το εισιτήριο για την 3η του συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Ο έμπειρος επικοντιστής βρίσκεται σε καλή θέση όσον αφορά στο Ranking και ουσιαστικά εστιάζει στο πως θα παρουσιαστεί στο Τόκιο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τον τελευταίο ένα χρόνο η προετοιμασία του δεν έχει κυλήσει όπως θα ήθελε και κυρίως φέτος το χειμώνα χάθηκαν αρκετοί αγώνες.

Ο Κώστας Φιλιππίδης μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για την προετοιμασία, τους στόχους του, αλλά και τον προγραμματισμό που έχει κάνει ενόψει της Ολυμπιάδας. Αρχικά αναφέρθηκε στις αναποδιές που αντιμετώπισε λέγοντας: «Η μεγάλη ζημιά έγινε το χειμώνα, όταν ακυρώθηκαν τα περισσότερα από τα μίτινγκ που είχα κλείσει μέσα στον Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο έγιναν κάποιοι αγώνες ωστόσο για εμένα δεν ήταν εύκολο, καθώς υπήρχαν οι δυσκολίες με τις πτήσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια να ξεκινήσει με αρκετά προβλήματα η προετοιμασία μου. Παρόλα αυτά η προσπάθεια δε σταματάει ποτέ».

 

Ο έμπειρος επικοντιστής έκανε το εμβόλιο κατά του covid κάτι που επίσης επηρέασε την προετοιμασία του. «Αυτή την εβδομάδα αρχίζω και συνέρχομαι από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αφού για αρκετές ημέρες είχα υψηλό πυρετό κι έμεινα πίσω. Έχω προγραμματίσει να κάνω δυο αγώνες την Κυριακή (27/6) στο Λεβερκούζεν και την Τετάρτη (30/6) στο Μπίντγκοζ. Στο πλάνο μου υπάρχει και η διοργάνωση του Λαντάου στις 3 Ιουλίου, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε πάρει την επιβεβαίωση ότι θα διεξαχθεί», τονίζει.

Ο Φιλιππίδης, ο οποίος βρίσκεται στην 24η θέση της ολυμπιακής κατάταξης, έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,45 μ. και διαθέτει την ικανότητα και την εμπειρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.