Παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα των 5 χιλιομέτρων των ΗΠΑ μέσα από τα χέρια του γιατί πήρε λάθος στροφή!

 Runbeat Team   10:59 06-11-2022  

Παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα των 5 χιλιομέτρων των ΗΠΑ μέσα από τα χέρια του γιατί πήρε λάθος στροφή!


Παραλίγο να πάθει μεγάλη… ζημιά ο Abdihamid Nur στο πρωτάθλημα 5 χιλιομέτρων των ΗΠΑ που έγινε χθες (05/11) στη Νέα Υόρκη, καθώς παρότι ήταν μπροστά στον αγώνα λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, παραλίγο να χάσει σημαντικό χρόνο και την πρώτη θέση.

Ο αγώνας ήταν ουσιαστικά ανάμεσα σε δύο, με τον Abdihamid Nur και τον Hillary Bor να έχουν πάρει προβάδισμα από νωρίς. Ο Nur ήταν ο αθλητής που είχε πάρει το προβάδισμα στα τελευταία μέτρα και λίγο πριν τον τερματισμό μπερδεύτηκε και ακολούθησε το αυτοκίνητο του αγώνα που εκείνη την ώρα έβγαινε από την διαδρομή!

 

Το κοινό άμεσα φώναξε στο Nur ο οποίος παραλίγο να χάσει τον αγώνα 10 μέτρα πριν τον τερματισμό κι εκείνος τελικά επέστρεψε και τερμάτισε πρώτος, χάνοντας τελικά λίγα δευτερόλεπτα από τον χρόνο του. Ο Nur νίκησε με χρόνο 13:24 που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης, με τον Bor να έρχεται δεύτερος με 13:29.

«Ήμουν μπερδεμένος, δεν το κατάλαβα. Ήξερα ότι ο τερματισμός ήταν εκεί. Μου είπαν ν ακολουθώ το αυτοκίνητο και δεν ήξερα ότι το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει στην γραμμή του τερματισμού» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο πρωταθλητής των ΗΠΑ.