Παραολυμπιάδα Τόκιο: Καλό ξεκίνημα και έπεται και συνέχεια για τους Έλληνες

 Runbeat Team   8:50 02-09-2021  

Παραολυμπιάδα Τόκιο: Καλό ξεκίνημα και έπεται και συνέχεια για τους Έλληνες


Με την 9η ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όπου και πάλι το ελληνικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Στο πρωινό πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε, ο Νίκος Παπαγγελής (C2) αγωνίστηκε στον αγώνα ποδηλασίας δρόμου στις μικτές κατηγορίες C1-3, όπου κατέλαβε την 17η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ήταν 7ος δύο ημέρες νωρίτερα στην ατομική χρονομέτρηση της κατηγορίας του, κάλυψε την απόσταση των 79.2 χιλιομέτρων σε 2:19:19.

Στο στίβο, τώρα, ο Κωνσταντίνος Καμάρας συμμετείχε στον τελικό του μήκους κατηγορίας Τ37, όπου κατέκτησε την έκτη θέση αγωνιζόμενος υπό δυνατή βροχή. Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε δύο έγκυρες προσπάθειες με την καλύτερη εξ αυτών στα 5.95 μέτρα.

Τα ξημερώματα ξεκίνησε η προσπάθεια της Δωροθέας Ποιμενίδου στην τοξοβολία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα νίκησε με 6-2 την Μιλένα Ολζέφσκα (Πολωνία) για τον γύρο των «16» και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει στις 12:15μ.μ. την Ιταλίδα Ελιζαμπέτα Μίνο.

Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησε και η ελληνική μικτή ομάδα ζευγαριών BC3 του μπότσια στον Α` όμιλο.  Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Άννα Ντέντα, με sport assistants τους Κατερίνα Πατρώνη και Χριστίνα Ντέντα αντίστοιχα (αναπληρωματική η Αναστασία Πυργιώτη με s.a. τον Ιωάννη Πυργιώτη), οδήγησαν την ελληνική ομάδα στη νίκη με 5-2 επί της Ταϊλάνδης. Η εξέλιξη του αγώνα: 2-0, 0-1, 0-1, 3-0.

Αργότερα σήμερα (10:30), η Ελλάδα θ` αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία

Στην κολύμβηση, τέλος, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ύπτιο S2. Ο κάτοχος τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, τερμάτισε 4ος στην 1η σειρά με 1:04.01και με την 8η καλύτερη επίδοση των προκριματικών, πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό που θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στη 1η προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο S4. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε σε 46.61 και με τον 10ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο και έμεινε εκτός τελικού.

Την 7η θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Κωστάκης στη 2η προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο S3. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 1:00.67 και με τον 13ο καλύτερο χρόνο στο σύνολο έμεινε εκτός τελικού.

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα: