Παραολυμπιάδα Τόκιο: Πέμπτος ο Φερνάντες, δύο προκρίσεις στην κολύμβηση

 Runbeat Team   8:25 29-08-2021  

Παραολυμπιάδα Τόκιο: Πέμπτος ο Φερνάντες, δύο προκρίσεις στην κολύμβηση


Η 5η μέρα του αγωνιστικού προγράμματος της Παραολυμπιάδας του Τόκιο ξεκίνησε αρκετά καλά για την Ελλάδα. Ο Σεζόν Φερνάντες αγωνίστηκε στον τελικό της σφαιροβολίας F53, όπου κατέλαβε την 5η θέση.

Ο έμπειρος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 7 μέτρα και 63 εκατοστά και στέφθηκε 5ος Παραολυμπιονίκης σημειώνοντας εφετινό ατομικό ρεκόρ.

Από εκεί και πέρα, η Θεοδώρα Πασχαλίδου στην πρώτη της Παραολυμπιάδα κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία -70 κιλών στο τουρνουά τζούντο.

Στα προκριματικά ηττήθηκε από την Γιαπωνέζα Kazusa Ogawa, πέρασε by τον πρώτο γύρο και στον αγώνα για τον β’ γύρο των ρεπεσάζ, ηττήθηκε από την Μεξικανή «χρυσή» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Lenia Alvarez Ruvalcaba.

Νέα ήττα για την Ντέντα

Ούτε κατά τη 2η ημέρα του Παραολυμπιακού τουρνουά στο μικτό ατομικό BC3 στο μπότσια κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης η Άννα Ντέντα με sport assistanta η Χριστίνα Ντέντα. Η Ελληνίδα αθλήτρια ηττήθηκε με 8-2 από τον Ρώσο Aleksandr Legostaev . Αύριο (30/8) η «χρυσή» Παραολυμπιονίκης του Ρίο στα ζευγάρια BC3, θ’ αντιμετωπίσει τον Γάλλο Σαμίρ Φαν Ντερ Μπέκεν. Ο τελευταίος, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ηττήθηκε με 5-0 από τον Τσέχο Άνταμ Πέσκα.

Δύο προκρίσεις στην κολύμβηση

Στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 προκρίθηκε ο Αντώνης Τσαπατάκης σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών και συγκεκριμένα 1:42.36. Στο ίδιο αγώνισμα, εκτός τελικού έμεινε ο Κωνσταντίνος Καραούζας, με την 12η επίδοση των προκριματικών (2:04.19).

Στον τελικό των 200μ. ελεύθερο S2 προκρίθηκε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης (S2) με τον 7ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών (4:47.22).