Παρατρίαθλο: Με πέντε αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λα Κορούνια

 Runbeat Team   11:59 29-06-2023  

Παρατρίαθλο: Με πέντε αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λα Κορούνια


Πέντε αθλητές (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) ταξίδεψαν στη Λα Κορούνια της Ισπανίας, όπου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρατριάθλου, το οποίο ξεκινά αύριο Παρασκευή 30/06 και ολοκληρώνεται το Σάββατο (1/7).

Ο Γεράσιμος Λιγνός με συνοδό τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου (Φιλόξενος) θα ταξιδέψουν για δεύτερη φορά στην Ισπανία, μέσα στον Ιούνιο, καθώς στις αρχές του μήνα διεξήχθη στη

Μαδρίτη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρατριάθλου.

 

Το ελληνικό δίδυμο (PTVI 3) τερμάτισε στην 11η θέση, αλλά διαγωνίστηκε στα δύο αγωνίσματα, καθώς ακυρώθηκε η κολύμβηση. Η λίμνη που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν οι αγώνες (Casa de Campo) εμφάνισε υψηλά επίπεδα μόλυνσης με αποτέλεσμα το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα να ακυρωθεί.

Οι δύο αθλητές που έχουν «υιοθετηθεί» από την εταιρεία Βίκος, ευελπιστούν να πραγματοποιήσουν μια πολύ καλή εμφάνιση στο παγκόσμιο Κύπελλο της Λα Κορούνια ώστε να συγκεντρώσουν βαθμούς που θα τους ανεβάσουν στην παγκόσμια λίστα.

Πολύ καλή επίδοση πέτυχε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο Ibraim Al Husein, (Πρωτοπόροι PTS 5) και μετέχει στον αγώνα με τη σημαία της World Triathlon. Στην Ισπανία

ταξιδεύουν ακόμη για να πάρουν μέρος στον αγώνα η Αντιγόνη Χαριέσσα Βασιλοπούλου (PTVI Γυναικών) με συνοδό τη Σοφία Μαλτέζου (Ιωνάς).

Της ελληνικής αποστολής ηγείται ο Ομοσπονδιακός προπονητής Άρης Μαυρόπουλος.