Παρέμεινε στον προεδρικό θώκο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ

 Runbeat Team   19:52 10-03-2021  

Παρέμεινε στον προεδρικό θώκο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ


Για τρίτη συνεχόμενη τετραετία ο Τόμας Μπαχ θα ηγηθεί της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς επανεξελέγη πρόεδρος κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας του covid-19.

Ο Γερμανός βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ΔΟΕ από το 2013 και θα συνεχίσει τουλάχιστον ως το 2025 μια και επανεξελέγη σχεδόν ομόφωνα. Πιο συγκεκριμένα συγκέντρωσε 93 ψήφους υπέρ και μία κατά, ενώ τέσσερα μέλη της ΔΟΕ απείχαν, κατά την 137η σύνοδο που είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τελικά έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω του κορονοϊού.

Ο 67χρονος Βαυαρός στις δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του τόνισε: «Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου γι' αυτήν τη συντριπτική ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλω να συνεχίσω να επιτυγχάνω φιλόδοξους στόχους μαζί σας στον κόσμο μετά τον κορονοϊό».

Ο Μπαχ ανέλαβε το 2013 ως ο ένατος πρόεδρος της ΔΟΕ από την ίδρυσή της το 1894, διαδεχόμενος τον απερχόμενο πρόεδρο, Ζακ Ρόγκ, και επικράτησε στις τότε αρχαιρεσίες πέντε άλλων υποψηφίων.

Οι πρόεδροι, σύμφωνα με το καταστατικό, μπορούν να υπηρετήσουν δύο θητείες, μια πρώτη θητεία οκτώ ετών και μια δεύτερη διάρκειας τεσσάρων χρόνων, εάν επανεκλεγούν.

Ο Γερμανός δικηγόρος, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ του 1976, είναι μέλος της ΔΟΕ από το 1991.

Νωρίτερα το πρωί, με ζωντανή σύνδεση από το Παναθηναϊκό Στάδιο ξεκίνησε η 137η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρο Καπράλο, να στέλνει μήνυμα προς την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια.