Παρίσι 2024: Οκτώ προκρίσεις μετρά μέχρι στιγμής η Ελλάδα για τους Παραολυμπιακούς

 Runbeat Team   16:26 17-11-2023  

Παρίσι 2024: Οκτώ προκρίσεις μετρά μέχρι στιγμής η Ελλάδα για τους Παραολυμπιακούς


Για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι απομένουν 285 μέρες και η Ελλάδα γνωρίζει ήδη ότι θα έχει τουλάχιστον οκτώ συμμετοχές σε τρία διαφορετικά αθλήματα και τους επόμενους μήνες περιμένουμε να πολλαπλασιαστούν.

Τρία είναι τα αθλήματα από τα οποία η Ελλάδα έχει κερδίσει τις προκρίσεις της για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου θα διεξαχθούν στις 28 Αυγούστου με 8 Σεπτεμβρίου του 2024. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα του στίβου και της κολύμβησης. Του στίβου έγινε στο Παρίσι και εκεί ήρθαν τα έξι από τα οκτώ εισιτήρια. Ο Νάσος Γκαβέλας, ο Μανώλης Σταφανουδάκης, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο Θανάσης Προδρόμου, ο Κώστας Τζούνης και ο Στράτος Νικολαΐδης κατάφεραν να κερδίσουν τις προκρίσεις, όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι οι προκρίσεις δεν είναι ονομαστικές, ούτε αποκλειστικά για το αγώνισμα. Αφορούν την εκάστοτε Παραολυμπιακή επιτροπή και το άθλημα.

 

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κολύμβησης που έγινε στο Μάντσεστερ ο Αντώνης Τσαπατάκης χάρισε άλλη μία πρόκριση στην Ελλάδα. Επίσης η πρόκριση δεν είναι ονομαστική και δεν αφορά το αγώνισμα, αλλά το άθλημα.

Το 8ο εισιτήριο που έχει κερδίσει η Ελλάδα για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού, είναι στην ποδηλασία δρόμου με το Νίκο Παπαγγελή να έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς στο ranking εντός περιόδου πρόκρισης, χάριζοντας στην Ελλάδα μια επιπλέον πρόκριση σε ένα επιπλέον άθλημα.

Σε πολλά αθλήματα οι προκρίσεις δίνονται μέσω ράνκινγκ και επομένως θα μάθουμε με την λήξη της Παραολυμπιακής περιόδου πρόκρισης αν θα προκύψουν και άλλες συμμετοχές για το Παρίσι.

Οι προκρίσεις της Ελλάδας ανά άθλημα (σε παρένθεση ο αθλητής που την κέρδισε)

Στίβος – 6

100μ Τ11 ανδρών (Νάσος Γκαβέλας)

Ακοντισμός F54 ανδρών (Μανώλης Σταφανουδάκης)

Σφαιροβολία F32 ανδρών (Θανάσης Κωνσταντινίδης)

Μήκος Τ20 ανδρών (Θανάσης Προδρόμου)

Δισκοβολία F56 ανδρών (Κώστας Τζούνης)

Σφαιροβολία F20 ανδρών (Στράτος Νικολαΐδης)

 

Κολύμβηση – 1

100μ πρόσθιο SB4 ανδρών (Αντώνης Τσαπατάκης)

Ποδηλασία – 1

Δρόμου (Νίκος Παπαγγελής)

paralympic.gr