Παυλίδης: «Περίμενα πως θα ρίξω πάνω από τα 60,00 μέτρα»

 Runbeat Team   19:20 16-04-2023  

Παυλίδης: «Περίμενα πως θα ρίξω πάνω από τα 60,00 μέτρα»


Ο Δημήτρης Παυλίδης ήρθε στην Ελλάδα το 2022 μετά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, κι έκανε μια σειρά από σπουδαίους αγώνες στην κατηγορία Ανδρών Κ20.

Ατομικά ρεκόρ, τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία και φυσικά η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι στην Κολομβία με το εντυπωσιακό 61,77 μέτρα. Ο ψηλόσωμος αθλητής με το επιβλητικό άνοιγμα χεριών έδειξε τα προηγούμενα χρόνια το ταλέντο του και φέτος έκανε την μεγάλη αγωνιστική υπέρβαση. Η βολή στα 64,90 στο Kansas Relays δεν αποτελεί μονάχα πανελλήνιο ρεκόρ δύο κατηγοριών (Ανδρών και Ανδρών Κ23), αλλά την παρακαταθήκη για λαμπρές εμφανίσεις στο εγγύς μέλλον.

 

“Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας που τον ευχαριστήθηκα πάρα πολύ ρίχνοντας μαζί με τους συναθλητές μου. Γενικά περίμενα να ρίξω πάνω από 60 μέτρα γιατί και στις προπονήσεις μου τα έριχνα αλλά το 64.90 δεν το περίμενα η αλήθεια είναι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και για την ώρα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω”, είπε αρχικά ο αθλητής που στην Ελλάδα γυμνάζεται με τον πατέρα του Αλέξανδρο Παυλίδη, στο Κιλκίς.

Ο Παυλίδης στο δεύτερο έτος στο Κάνσας έδειξε να προσαρμόζεται απόλυτα στις υποχρεώσεις του Πανεπιστημίου και της προπόνησης και να πετυχαίνει από νωρίς στη σεζόν τα επιθυμητικά αγωνιστικά αποτελέσματα.

“Αρχικά αυτή την χρόνια άλλαξα προπονητή εδώ στην Αμερική, επειδή ο προηγούμενος που είχα έφυγε. Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός με τον καινούργιο προπονητή, αλλά δεν άργησα να αλλάξω γνώμη και να τον εμπιστευτώ και να δουλέψουμε σκληρά μαζί . Όποτε πιστεύω η αλλαγή αυτή σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να έρθουν τα θετικά φετινά αποτελέσματα”. Ο νέος προπονητής του Παυλίδη είναι ο Doug Reynolds, ο οποίος πήγε στο Κάνσας έχοντας πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις στο NCAA στο αγώνισμα της δισκοβολίας και των ρίψεων γενικότερα.

Ο Παυλίδης με τις φετινές του εμφανίσεις έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23 της Φινλανδίας, το Ευρωπαϊκό Ομάδων στη Σιλέσια και ακόμη και την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. “Στο Ευρωπαϊκό όπως πάντα θα κυνηγήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Κι αν έρθει και η πρόκριση για το Παγκόσμιο θα είναι καλοδεχούμενη”, κατέληξε.

 

Το 64,90 μ. είναι η τρίτη επίδοση φέτος στην Ευρώπη στους Άνδρες Κ23 και η πέμπτη στους Άνδρες.

Ο Παυλίδης, ο οποίος σπουδάζει ψυχολογία, θα συνεχίσει τους αγώνες του στις ΗΠΑ και αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα αρχές Ιουνίου, προκειμένου να συνεχίσει προετοιμασία και αγώνες για τις κορυφαίες διοργανώσεις του ανοιχτού.

Ο αθλητής στον αγώνα του Κάνσας πέτυχε τις πέντε καλύτερες βολές της καριέρας του, αφού όλες ήταν πάνω από τα 61,00 μέτρα!