Περισσότερα μίτινγκ στίβου θα διεξαχθούν παγκοσμίως το 2021

 Runbeat Team   9:39 19-03-2021  

Περισσότερα μίτινγκ στίβου θα διεξαχθούν παγκοσμίως το 2021


Διευρυμένος θα είναι ο αριθμός των διεθνών μίτινγκς στίβου το 2021 όπως ανακοίνωσε η World Athletics δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετάσχουν σε περισσότερους αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε να διεξαχθούν 85 μίτινγκ που είναι ενταγμένα στα Continental Tour, τη χρυσή, την αργυρή και τη χάλκινη. Αιτία για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η επιτυχία που είχαν οι περυσινές ανάλογες σειρές.

Παρά την πανδημία και τις απαγορεύσεις που υπήρξαν, συνολικά το 2020 διεξήχθησαν 29 συναντήσεις Continental Tour, συμπεριλαμβανομένων επτά συναντήσεων Gold (από τις 10 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί).

 

Το φετινό ημερολόγιο περιλαμβάνει 15 συναντήσεις Gold, με δύο στην Αφρική μετά την προσθήκη μιας δεύτερης συνάντησης για συμμετοχή στο Ναϊρόμπι, και τρεις συναντήσεις Gold που θα πραγματοποιηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις νέες αυτές συναντήσεις θα επιβεβαιωθούν σύντομα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε στις δηλώσεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Δε θα είχαμε επιλέξει να ξεκινήσουμε μια νέα σειρά αγώνων εν μέσω της πανδημίας, αλλά κατά την περυσινή χρονιά τα Continental Tours είχαν τεράστια επιτυχία παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπήρχαν. Φέτος θα υπάρξει διεύρυνσή τους καθώς «αγκαλιάστηκαν» με ενθουσιασμό από τον κόσμο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω ότι οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν περισσότερες διοργανώσεις το 2021 καθώς θα προσφέρουν περισσότερους αγώνες και ανταγωνισμό στους Αμερικάνους αθλητές κάτι που θεωρώ ότι θα βοηθήσει το άθλημα του στίβου».