Πεσιρίδου: «Πρόκληση για εμένα να φτάσω στην συμμετοχή μου σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες»

 Runbeat Team   15:28 11-01-2024  

Πεσιρίδου: «Πρόκληση για εμένα να φτάσω στην συμμετοχή μου σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες»


Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μόνο οι χαρούμενες στιγμές. Υπάρχουν οι απογοητεύσεις και οι στιγμές που δεν είναι και τόσο φωτεινές. 

Στην αγωνιστική περίοδο του 2023 η Ελισάβετ Πεσιρίδου έδειξε μια σταθερότητα στις κούρσες της σε καλές επιδόσεις. Αυτό όμως δεν στάθηκε ικανό να της δώσει την πρόκριση στο μεγάλο αθλητικό γεγονός που δεν ήταν άλλο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. 

Οι προπονήσεις και η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε με την 31χρονη πρωταθλήτρια να δίνει μια υπόσχεση στον εαυτό της. 

 

Από την περασμένη αγωνιστική σεζόν είμαι απογοητευμένη γιατί έτρεξα καλά και τελικά δεν ήμουν πουθενά. Έδειξα έναν καλό εαυτό και παρόλα αυτά δεν κατάφερα να είμαι στον αγώνα στόχο. Ήταν μεγάλη η πικρία. Φέτος θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αν τρέξω καλά θα έρθει και το καλό”, τόνισε η αθλήτρια που προπονείται με την Ιωάννα Σιώμου. 

Μετά από μια περίοδο προετοιμασίας στην Κύπρο η Πεσιρίδου συνεχίζει τις προπονήσεις της στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο οποίο όπως τόνισε η πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες μετά από τις εργασίες που έχουν γίνει. 

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ετοιμάζεται για την περίοδο του κλειστού στίβου όπου θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στις 21 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου. 

Αν η σεζόν του κλειστού στίβου πάει καλά, τρέξω ικανοποιητικά και μπορώ να διεκδικήσω κάτι καλό θα ήθελα να είμαι παρούσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ο κλειστός θα με βοηθήσει στις κούρσες του ανοιχτού στίβου. Μπορεί να είμαι έμπειρη αθλήτρια όμως πρέπει να βελτιωθώ σε κάποια τεχνικά θέματα. Όπως για παράδειγμα στα περάσματα στα πρώτα τρία εμπόδια! Με στοιχειώνει αυτό και φέτος δώσαμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι. Αν βελτιωθώ εκεί είναι σίγουρο ότι θα πάει καλά και ο ανοιχτός στίβος”, δήλωσε η Πεσιρίδου. 

Στον ανοιχτό στίβο οι προκλήσεις είναι δύο! Αρχικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και στη συνέχεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού…





Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι τρελά υψηλό επίπεδο. Θα είναι σκληρή διοργάνωση. Για εμένα είναι μια πρόκληση που αν καταφέρω και προκριθώ θέλω να αρπάξω την ευκαιρία”, είπε η Πεσιρίδου που εάν καταφέρει να είναι παρούσα στη Ρώμη θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνει μέρος! 

Η Πεσιρίδου έχει πάρει μέρος δύο φορές έως τώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και χαρακτηρίζει ως μεγάλη πρόκληση να βρεθεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη: “Ειλικρινά στην αρχή της καριέρας μου δεν στόχευα σε μετάλλια. Ήξερα ότι δεν μπορώ να τρέξω 12.50 για να είμαι μέσα στα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου όμως ήταν να πάω σε τρεις Ολυμπιακούς αγώνες και να είμαι μια διαχρονική αθλήτρια. Είναι πρόκληση για εμένα λοιπόν να φτάσω στην συμμετοχή μου σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες”.