Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο Βερολίνο, ξεχώρισαν Duplantis και Jacobs

 Runbeat Team   9:13 05-02-2022  

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο Βερολίνο, ξεχώρισαν Duplantis και Jacobs


Όπως αναμενόταν Mondo Duplantis και Marcell Jacobs ήταν οι πρωταγωνιστές στο «ασημένιο» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Βερολίνο.

Ο Ιταλός Ολυμπιονίκης των 100μ. και 4Χ100μ. επέστρεψε δυναμικά στη δράση μετά το Τόκιο τερματίζοντας πρώτος στα 60μ. με χρόνο 6,51. Ο Jacobsστα προκριματικά έτρεξε σε 6.57 και στη συνέχεια βελτίωσε το χρόνο του στα 6.51 κατακτώντας τη νίκη. Μάλιστα είναι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος που έχει πετύχει μετά το 6.47 που του χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο Τορούν πέρυσι και αποτελεί και Εθνικό ρεκόρ Ιταλίας. Δεύτερος ήταν ο Arthur Cisse από την Ακτή Ελεφαντοστού με χρόνο 6.60 και τρίτος ήταν ο Γάλλος Jimmy Vicaut με 6.61.

 

«Πέρυσι ξεκίνησα τη σεζόν μου εδώ και ήταν η αρχή μιας αξέχαστης χρονιάς. Οπότε, ήταν καλό να ξεκινήσω ξανά στο Βερολίνο», είπε ο Jacobs μετά τη νίκη του και πρόσθεσε: «Είχα πολύ καιρό χωρίς αγώνες μετά το Τόκιο, αλλά χρειαζόμουν πραγματικά να ανακάμψω ψυχικά και σωματικά. Η σεζόν στον κλειστό θα είναι πολύ έντονη και θα κορυφωθεί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου».

Αρχικά δυσκολεύτηκε και μετά… πέταξε

Ο Mondo Duplantis από την πλευρά του και στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς ξεπέρασε τα 6 μέτρα προσθέτοντας μάλιστα ένα εκατοστό σε σχέση με τον αγώνα της Καρλσρούης την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα ο Σουηδός επικοντιστής πέρασε τα 6.03μ. καταρρίπτοντας το ρεκόρ συνάντησης, ενώ δοκίμασε και για το Παγκόσμιο ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε.

Η νίκη του Duplantis ήταν δύσκολη αυτή τη φορά καθώς χρειάστηκε την 3η προσπάθεια για να περάσει τα 5.92μ., τη 2η για να περάσει τα 6.03μ., όμως είχε πολύ καλά άλματα όταν το πήχης ανέβηκε στο 6.19μ. στην προσπάθειά του να καταρρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Αμερικανός KC Lightfoot με άλμα στα 5,92 μέτρα, ενώ τρίτος ήταν ο Γερμανός Oleg Zernikel με ατομικό ρεκόρ στα 5,81μ.

Αναφερόμενος ο Duplantis στην προσπάθειά του να περάσει τα 6.19μ. είπε: «Αυτές οι προσπάθειες ήταν καλές και συνειδητοποίησα ότι είναι εφικτό. Τώρα βρίσκομαι σε ένα σημείο της καριέρας μου όπου κάνω μικρές βελτιώσεις. Μια βδομάδα αλλάζω το run-up μου, την επόμενη πηδάω λίγο πιο επιθετικά. Έτσι μπορώ να βελτιωθώ βήμα-βήμα. Ξέρω τι να κάνω και ότι είμαι σε θέση να πηδήξω ψηλότερα».

Στα 60 μέτρα των γυναικών κυριάρχησε η Βρετανίδα Daryll Neita, η οποία δύσκολα θα μπορούσε να κάνει καλύτερη εκκίνηση στον πρώτο της αγώνα της σεζόν. Προκρίθηκε στον τελικό με ατομικό ρεκόρ 7.18 και το βελτίωσε ακόμη περισσότερο στον τελικό τερματίζοντας σε 7.15! Δεύτερη ήταν η Ιταλίδα Zaynab Dosso ,με 7.28 και τρίτη η Γερμανίδα Sophia Junk με 7.29 σημειώνοντας και οι δύο ατομικό ρεκόρ!

Η Φιλανδή Reetta Hurske ήταν νικήτρια στα 60 μέτρα με εμπόδια γυναικών με δυνατό τελείωμα και χρόνο 7.99, ενώ ακολούθησε η Zoe Sedney από την Ολλανδία με 8.05. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών νικητής ήταν ο Γάλλος Aurel Manga με 7.62 και στη 2η θέση τερμάτισαν ο Ολλανδός Koen Smet και ο Rafael Time Pereira από τη Βραζιλία με χρόνο 7.68.

Νωρίτερα, στα προκριματικά ο Pereira είχε σπάσει το ρεκόρ της Νότιας Αμερικής όταν σημείωσε 7.58 για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ κατά 0.18 του δευτερολέπτου και είναι μόλις 18 ετών!

Η Khaddi Sagnia από τη Σουηδία κέρδισε το άλμα εις μήκος με άλμα 6.68 μ., δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Merle Homeier με ατομικό ρεκόρ 6.66μ. και τρίτη η Malaika Mihambo με 6.66μ. επίσης. Η Mihambo αγωνίστηκε επίσης στα 60 μ. τερματίζοντας σε 7.48 στα προκριματικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ