Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων στην Καλλιθέα

 Runbeat Team   19:56 25-05-2022  

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων στην Καλλιθέα


Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καλλιθέας.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Χαϊτίδου, καθώς είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,49 μ., που της έδωσε την δεύτερη θέση στον αγώνα, ενώ πριν από αυτό το άλμα πέτυχε 6,45 μέτρα. Η 22χρονη βελτίωσε το ατομικό της 6,36 μ. από τους αγώνες της Αλεξάνδρειας κι έδειξε πως είναι σε θέση να προσεγγίσει στο εγγύς μέλλον επιδόσεις πάνω από τα 6,50 μέτρα.

 

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) με 6,79 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

"Στην αρχή δυσκολεύτηκα λόγω της ζέστης, ωστόσο μετά το βρήκα. Είναι σημαντικό ότι είμαι σταθερή στους περισσότερους αγώνες μου, που είναι τοι ζητούμενο για φέτος. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στη Φιλοθέη με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το ρεκόρ μου", είπε η Χαϊτίδου με το τέλος του αγώνα.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,21 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,24 μ., προκειμένου να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου δεν ξεπέρασε αυτό το ύψος, ωστόσο φαίνεται πως φέτος θα προσεγγίσει αυτές τις επιδόσεις. «Το 2,21 μ. ήταν πολύ καλό άλμα, σε αντίθεση με τις προσπάθειες στα 2,24 μ., που δεν ήταν καλές. Ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν, οπότε δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα. Θεωρώ πως τον Ιούνιο θα είμαι πολύ καλύτερα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου το Σάββατο στην πόλη Λούκα στην Ιταλία», είπε ο Μέρλος.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων στην Καλλιθέα runbeat.gr

Η Μπουσέ Αρικαζάν (Τουρκία) επικράτησε στο επί κοντώ με 4,37 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στα 4,42 μέτρα. Η Κατερίνα Βαγενά ξεπέρασε τα 4,05 μ. και ήταν δεύτερη, ενώ με το ίδιο ύψος η Αλίνα Φλώρου - Δημητριάδου ήταν τρίτη. Η νεαρή αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι. Η Ελένη Πόλακ δεν ήταν σε καλή ημέρα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,20 μ., ύψος όπου μπήκε στον αγώνα. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα στην Κυριακή στα Χανιά.

Βράβευση Καραμαρίνοφ στην Καλλιθέα, καλή επίδοση από την Φράνκλιν στο τριπλούν

Η Τόρι Φράνκλιν ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων στην Καλλιθέα runbeat.gr

Η αθλήτρια από τις ΗΠΑ ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14,34 μ., σε έναν αγώνα όπου "προσγειώθηκε" τρεις φορές πάνω από τα 14,20 μέτρα. Η Οξάνα Κορένεβα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγωνίσματος, αφού κατέλαβε την δεύτερη θέση με 13,94 μ. (2,4). Η αθλήτρια ασχολείται πρώτη χρονιά με το αγώνισμα και δείχνει πως μπορεί να έχει καλές επιδόσεις. Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη με κανονικό άνεμο έκανε 13,60 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της.

 

Την τρίτη θέση στο τριπλούν κατέλαβε η Τουρκάλα Ντανιζμάς με 13,89 μ., ενώ πίσω της ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη με 13,79 μέτρα.

Το μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων στην Καλλιθέα runbeat.gr

Οι διοργανωτές τίμησαν τον Βούλγαρο πρόεδρο της ΕΑ για την προσφορά του στον κλασικό αθλητισμό, σε μια βράβευση όπου έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος του ΦΣ Καλλιθέας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος. Λίγο αργότερα τιμήθηκε και ο Εμιγιάν με αφορμή τη συμπλήρωση των 35 χρόνων από την επίτευξη του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο μήκος.

Υψηλού επιπέδου το μήκος Ανδρών στο μίτινγκ της Καλλιθέας παρά την απουσία του Τεντόγλου

Παγκοσμίου επιπέδου ήταν το μήκος των Ανδρών στο μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο meeting Αλμάτων στην Καλλιθέα runbeat.gr

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να απουσίαζε από τον αγώνα προκειμένου θα προστατέψει το πόδι του, ωστόσο οι υπόλοιποι μετέχοντες κατάφεραν να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου της Καλλιθέας.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ με 8,31 μ., ο αθλητής που μοιράζεται μαζί με τον Τεντόγλου την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο 23χρονος έδειξε συνέπεια σε μεγάλα άλματα, σε μια χρονιά, που θα επιδιώξει τη διάκριση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

 

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που είχε καλύτερο άλμα στα 8,27 μ., ενώ «προσγειώθηκε» ακόμη και στα 8,21 μέτρα. Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Τζουλς Πομερί με 8,17 μ. (0,9) και νέο ατομικό ρεκόρ.