Πομάσκι: «Πιστεύω ότι θα είναι πανέτοιμος στη Βουδαπέστη ο Μίλτος – Θέλει το… grand slam» (Vid)

 Runbeat Team   12:46 08-07-2023  

Πομάσκι: «Πιστεύω ότι θα είναι πανέτοιμος στη Βουδαπέστη ο Μίλτος – Θέλει το… grand slam» (Vid)


Ο Μίλτος Τεντόγλου θα πάει σε περίπου ένα μήνα στη Βουδαπέστη για να διεκδικήσει το μοναδικό μεγάλο χρυσό μετάλλιο που του λείπει, το οποίο είναι εκείνο του παγκόσμιου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου. Ο Γιώργος Πομάσκι, μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αθλητή του, λέγοντας ότι ο Μίλτος θα είναι έτοιμος στην διοργάνωση της Ουγγαρίας.

 

«Για τον Μίλτο το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο, είναι ένα επιπλέον κίνητρο και θα προσπαθήσουμε στο μέγιστο ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το… grand slam. Μετά τον τρόπο που έχασε πέρυσι το χρυσό, ο Μίλτος το έχει βάλει στόχο και θέλει να το πάρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Του ξέφυγε πέρυσι στο Όρεγκον, αλλά φέτος είναι πανέτοιμος» είπε ο Πομάσκι, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Τεντόγλου:

«Είναι ένας εγκεφαλικός αθλητής που θέλει συναγωνισμό. Αν τσαντιστεί και του γυρίσουν τα μάτια, θα λειτουργήσει άψογα. Αν έχει πιο απλό αγώνα, με αθλητές που έχει κερδίσει ήδη, τότε πάει πιο ήρεμος στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Είναι ένας αθλητής που κοιτάζει μόνο τη δουλειά του και διαβάζει πολύ. Με αναγκάζει να πηγαίνω πιο προετοιμασμένος στους αγώνες για να τον βοηθήσω, ώστε να μην… εκτεθώ. Στους αγώνες λειτουργεί άψογα. Στις προπονήσεις είναι πιο δύσκολος» είπε, ενώ ερωτώμενος για το πώς διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις στον αγώνα, όπως για παράδειγμα να έχει δύο άκυρα στην αρχή και να κινδυνεύει να αποκλειστεί, απάντησε: «Και δύο άκυρα να έχει, δεν φοβάμαι καθόλου. Μπορεί να το διορθώσει ανά πάσα στιγμή. Στον Μίλτο αν του δώσεις έναν συγκεκριμένο στόχο, η διαδικασία είναι εύκολη».

 

Τέλος, ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στον στόχο της επόμενης χρονιάς, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι: «Πήγα σε ένα πιο νορμάλ πρόγραμμα γιατί είναι προολυμπιακή χρονιά. Στην Ελλάδα αυτό που μετράει είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κι αυτός είναι ο στόχος μας. Φέτος πάμε στο… 100% και του χρόνου στο 120%. Εκεί θα κυνηγήσουμε και τις επιδόσεις».