«Πρόβα» για το Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι τη Δευτέρα

 Runbeat Team   14:21 06-03-2022  

«Πρόβα» για το Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι τη Δευτέρα


Την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη εικόνα από τον αγωνιστικό χώρο της εγκατάστασης όπου θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, θα έχουν τη Δευτέρα (7/3) κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου.

Η πόλη του Βελιγραδίου φιλοξενεί το μίτινγκ κλειστού το οποίο θα λειτουργήσει σαν test event ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (18-20/3). Ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου του Βελιγραδίου και αύριο θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει στην πράξη αν έχει λόγους να ανησυχεί.

 

Ο κορυφαίος άλτης έχει φέτος την τρίτη επίδοση στον κόσμο, διανύει εξαιρετική σεζόν και είναι έτοιμος να πάει πολύ μακρύτερα από το φετινό 8,22 μέτρα. Στο Βελιγράδι θα είναι και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που επίσης προέρχεται από καλές εμφανίσεις και έχει φετινό ρεκόρ 8,21 μέτρα.

Πολύ καλή σεζόν διανύει και ο Εμμανουήλ Καραλής, που έχει περάσει φέτος δύο φορές τα 5,81 μ. και κυνηγάει μια επίδοση πάνω από τα 5,85 μ., που θα βελτιώνει το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό. Ο Καραλής στο Βελιγράδι θα αντιμετωπίσει ακόμη τον Μόντο Ντουπλάντις, που θα κληθεί να απαντήσει στο άλμα των 6,05 μ. που πέτυχε ο Νίλσεν στo Ρουέν.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο Βελιγράδι και πραγματοποιεί την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια θα έχει αύριο την ευκαιρία να κάτσει στον βατήρα δίπλα σε σπουδαίες αθλήτριες και μέσα από το συναγωνισμό να διεκδικήσει ένα χρόνο καλύτερο από το φετινό της 7.23. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει και η Αλάνα Μπερν, που πριν λίγες ημέρες έτρεξε την απόσταση σε 7.48.

Τη συμμετοχή του στη διοργάνωση αναγκάστηκε να ακυρώσει ο Κώστας Ζήκος, αφού βρέθηκε θετικός στον covid-19. Ο αθλητής πλέον στρέφει την προσοχή του στις διοργανώσεις του ανοιχτού.