Προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης (Pic)

 Runbeat Team   17:16 18-03-2022  

Προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης (Pic)


Σημαντική ημέρα για τον Χανιώτη Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος προήχθη σε αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει ο ίδιος στην συγκινητική ανάρτησή του στα social media, η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ τον θεώρησε ανίκανο να συνεχίσει την υπηρεσία του στο σώμα το 2009, όμως μετά τη νίκη του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 κατάφερε να πάρει την προαγωγή στο σώμα, αλλά και να ζητήσει την αλλαγή του νομοσχεδίου, προκειμένου να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοί του που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.

 

Όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αντώνης Τσαπατάκης:

«Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ;

Εγώ σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ...

Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσια μου στο σώμα.

Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος έπειτα από τη νικη μου

στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020. Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο.

Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη…. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες…όλων!

*Καθημερινά, συνάνθρωποι μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στην ζωή γενικότερα (ΑΜΕΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγο της αναπηρίας τους. #ας_αλλαξουμε».