Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αντικατάστασης των ταρτάν στίβου στο ΟΑΚΑ

 Runbeat Team   15:53 23-12-2022  

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός αντικατάστασης των ταρτάν στίβου στο ΟΑΚΑ


Η Περιφέρεια Αττικής διακήρυξε την ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για το σημαντικό Έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων (ταρτάν), στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης ΟΑΚΑ», εκτιμώμενης αξίας 5.847.840€ .

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται για ένα από τα σπουδαία της στιβικής αναβάθμισης και αξιοποίησης του OAKA, κάτι το οποίο είχε προαναφερθεί και στην εκδήλωση για το Πρόγραμμα Αξιοποίησης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

 

Στις 24 Μαΐου 2022, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου, Νεκτάριο Βιδάκη την Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν των στιβικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια.

Η αποκατάσταση της μεγαλύτερης και σπουδαιότερης στιβικής εγκατάστασης της χώρας θα επαναφέρει -και- τον στίβο του ΟΑΚΑ στο επίκεντρο, καθώς το στάδιο θα μπορεί να διεκδικεί και να φιλοξενεί σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Το έργο περιλαμβάνει:

- Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων – ταρτάν του ΟΑΚΑ (Κεντρικός Στίβος, Κ1 και Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ)

-  Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου, συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.

-  Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, κατόπιν διαπίστωσης φθορών και δυσλειτουργιών τους συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.