Πρωταγωνιστές Τόπιτς και Μέρλος στο 1ο μίτινγκ ύψους του Φιλαθλητικού Καλλιθέας

 Runbeat Team   9:14 04-02-2023  

Πρωταγωνιστές Τόπιτς και Μέρλος στο 1ο μίτινγκ ύψους του Φιλαθλητικού Καλλιθέας


Η Αντζελίνα Τόπιτς έκλεψε τις εντυπώσεις στο 1ο μίτινγκ ύψους κλειστού στίβου που διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός στην Καλλιθέα και ανήκει στην σειρά Challenge της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η νεαρή Σέρβα άλτρια που αποτελεί το ανερχόμενο αστέρι του ύψους κατέκτησε άνετα την 1η θέση ξεπερνώντας τα 1.91μ.

 

Η Τόπιτς δοκίμασε και στο 1.95μ., όπου είχε καλές προσπάθειες. Η αθλήτρια αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του ύψους παγκοσμίως και μία από τις αθλήτριες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη δεκαετία.

Τη 2η θέση κατέκτησε η Παναγιώτα Δόση με 1.78μ., ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένη από την παρουσία της και από το γεγονός ότι απέτυχε στο 1.81 μέτρα. «Κάνω αρκετά λάθη τεχνικής που δε μου επιτρέπουν να πάω όσο ψηλά μπορώ. Σήμερα (σ.σ. χθες) αγωνίστηκα με μικρότερη φορά γιατί δε χωρούσα. Χρειάζομαι αγώνες, τους οποίους θα επιδιώξω το επόμενο διάστημα», δήλωσε η Δόση με το τέλος του αγώνα.

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Δέσποινα Μαλταμπέ με 1.78μ., προσπάθεια που πέρασε με τη δεύτερη. «Ήθελα να έχω κάνει το 1.81μ., καθώς είναι ένα ύψος που σίγουρα έχω. Είμαι σε καλή κατάσταση και περιμένω να ανέβω υψηλότερα. Ο αγώνας ήταν ωραίος, τον απόλαυσα», είπε από την πλευρά της η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου.

Τα αποτελέσματα των γυναικών

TOPIC ANGELINA            1,91

ΔΟΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ          1,78

ΜΑΛΤΑΜΠΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ               1,78

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ        1,74

ΤΟΥΤΖΙΑΡΙΔΗ ΑΜΑΛΙΑ 1,70

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ       1,65

ΣΩΤΗΡΙΑΝΟΥ ΑΝΙΤΑ      1,65

Πρωτιά του Μέρλου με άλμα στα 2.16μ.

Στον αγώνα των ανδρών, ο  Αντώνης Μέρλος αναδείχθηκε νικητής έχοντας ξεπεράσει τα 2.16 μ. Πήγε το πήχη και στα 2.20μ., όπου είχε καλές προσπάθειες αλλά άκυρες.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου αγωνίστηκε με μικρότερη φόρα, καθώς ο χώρος δεν ήταν αρκετός για να δοκιμάσει με όλη του φόρα, ωστόσο ακόμη κι έτσι είχε καλές προσπάθειες.

«Ήταν ένας ωραίος αγώνας, που σίγουρα έλειπε από τη χειμερινή περίοδο. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή κι εγώ προσπάθησα να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως σύντομα θα μπορέσω να ανέβω υψηλότερα. Έχω μπροστά μου κάποιους αγώνες στους οποίους θα διεκδικήσω τα ύψη που θα μου δώσουν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης», είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα. Δεύτερος με 2.10μ. ήταν ο Σουηδός Φαμπιάνο Ντελρίντ και τρίτος ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου με 2.07 μέτρα.

Στην τέταρτη θέση επίσης με 2.07 μ. ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ανδρέας Μίτα, που στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 2.10μ., επίδοση που θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός μπορεί να έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 2.15μ., ωστόσο χθες πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού είχε 2.06 μέτρα.

Τα αποτελέσματα

ΜΕΡΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ       2,16

DELRYD FABIAN                              2,10

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ       2,07

ΜΙΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ             2,07

ΧΡΥΣΟΣΤΩΜΟΥ ΛΟΪΖΟΣ                              1,99

ΡΟΥΣΣΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ         1,95