Πρώτη… παράσταση της Rojas στο τριπλούν-Σπουδαίες συμμετοχές σήμερα στη Μαδρίτη

 Runbeat Team   9:27 02-03-2022  

Πρώτη… παράσταση της Rojas στο τριπλούν-Σπουδαίες συμμετοχές σήμερα στη Μαδρίτη


Άλλο ένα υψηλού επιπέδου μίτινγκ με πολλές σημαντικές συμμετοχές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού σήμερα Τετάρτη 2/3 στη Μαδρίτη, η οποία φιλοξενεί τη «χρυσή» σειρά του World Athletics Indoor Tour.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο τριπλούν των γυναικών, εκεί όπου η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Yulimar Rojas θα κάνει το ντεμπούτο της στο συγκεκριμένο αγώνισμα στη σεζόν επιδιώκοντας να δείξει τις προθέσεις της και για το 2022.

Η Βενεζουελανή Ολυμπιονίκης επιστρέφει στο Centro Deportivo Municipal Gallur της Μαδρίτης, στο στάδιο που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου το 2020, έχοντας άλμα στα 15.43μ.

 

Κι ενώ μοιάζει απίθανο να μπορεί να ξεπεράσει το εκπληκτικό ρεκόρ των 15.67μ. που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν μοιάζει απίθανο ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο καθώς στο Λιεβέν, όπου μετείχε στο μήκος σημείωσε εξαιρετικό άλμα στα 6.81μ. που ήταν και προσωπικό της ρεκόρ. 

Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος καθώς απέναντί της θα αγωνιστούν η Nubia Soares από τη Βραζιλία και η Liadagmis Povea από την Κούβα, που έχουν περάσει και οι δύο τα 14 μέτρα.

Εκτός από το τριπλούν και το ύψος των γυναικών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστούν ορισμένες από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμους. Η Eleanor Patterson που σημείωσε ρεκόρ Αυστραλίας με 1.99μ. θα έχει απέναντί της τη… δική μας Marija Vukovic, η οποία προπονείται στην Αθήνα υπό τις οδηγίες της Ιωάννας Σιώμου. Στη φετινή σεζόν σημείωσε ρεκόρ Μαυροβουνίου στον κλειστό στίβο με 1.96μ. Πολύ δυνατή η παρουσία και της Βρετανίδας Emily Borthwick, η οποία έχει ρεκόρ 1.95μ

Στο τριπλούν ανδρών, ξεχωρίζει η παρουσία του Παγκόσμιου πρωταθλητή U18 και U20, Jordan Diaz, ο οποίος έχει την κορυφαία επίδοση φέτος με 17.27μ. Θα αγωνιστεί επίσης ο Lazaro Martinez που έχει ρεκόρ στα 17.21μ., αλλά και ο Έλληνας πρωταθλητής Ανδρέας Πανταζής.

Με σημαντικές συμμετοχές θα διεξαχθεί και το μήκος γυναικών καθώς θα αγωνιστεί η Βρετανίδα Lorraine Ugen, η Σουηδή Khaddi Sagnia και η Ισπανίδα Maria Vicente, που όλες έχουν άλματα πάνω από τα 6.70μ.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στα 3.000μ. καθώς θα είναι παρούσα και πάλι η τριάδα των Lamecha Girma, Selemon Barega και Getnet Wale που θα παλέψουν και σε αυτό τον αγώνα για τη νίκη, αλλά και το ρεκόρ. Παρών και το ισπανικό δίδυμο Adel Mechaal και Mohamed Katir.

Η παρουσία των Hirut Meshesha, Lemlem Hailu και Freweyni Hailu από την Αιθιοπία προμηνύει ένα δυνατό 1500άρι, ενώ γρήγορες κούρσες αναμένονται και στα σπριντ.