Πρώτη γεύση από Ρώμη 2024 στο Communication Managers Seminar της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

 Runbeat Team   20:51 06-04-2024  

Πρώτη γεύση από Ρώμη 2024 στο Communication Managers Seminar της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας


Περίπου δύο μήνες πριν από το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς για τον ανοιχτό στίβο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ΕΑ), σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, διοργάνωσε στη Ρώμη (2-4 Απριλίου) σεμινάριο για τους υπεύθυνους Τύπου και επικοινωνίας των εθνικών ομοσπονδιών, που συνδυάστηκε με ενημέρωση για την πρόοδο των προετοιμασιών και ξενάγηση στο Ολυμπιακό στάδιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από παράγοντες και συνεργάτες της Ευρωπαϊκής, αλλά και της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (World Athletics) αναφορικά με τη διεύρυνση της στιβικής κοινότητας, το δρομικό κίνημα, τη στρατηγική και το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας.

 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο συνέδριο των CEOs που διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑ με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα στις 12-13 Μαρτίου, ενώ έγινε αναφορά και στο European Running Business Conference που θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Εισιτήρια, μάρκετινγκ και τηλεοπτικά

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12 Ιουνίου), οι επικεφαλής τμημάτων της οργανωτικής επιτροπής παρουσίασαν το έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα και τους σταθμούς που απομένουν.

Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και μάλιστα οι Ιταλοί προτίθενται να προετοιμάσουν ειδικές προσφορές ακόμα για τους κατοίκους άλλων χωρών έπειτα από συνεννόηση με τις εθνικές ομοσπονδίες. Για την οργανωτική επιτροπή αποτελεί πολύ μεγάλο στοίχημα η καθημερινή πληρότητα σε ένα στάδιο χωρητικότητας 70.000 θέσεων.

Για την προώθηση των πωλήσεων έχει δημιουργηθεί μια σειρά από εντυπωσιακά βίντεο που συνδυάζουν την πλούσια ιστορία της Ρώμης με τους σύγχρονους ήρωες του κλασικού αθλητισμού. Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη και η σειρά των αναμνηστικών.

Παράλληλα, η EBU παρουσίασε τη δωρεάν πλατφόρμα κάλυψης των αγώνων για τις χώρες που δεν έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα της διοργάνωσης ή δεν θα προβάλουν το πρωινό πρόγραμμα. Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης συγκεκριμένου αγωνίσματος, αν διεξάγονται ταυτόχρονα περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι εκπρόσωποι των 38 από τις 49 εθνικές ομοσπονδίες (Ρωσία και Λευκορωσία παραμένουν αποκλεισμένες) είχαν επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες, στρατηγικές και ιδέες, αλλά και να συγκρίνουν δεδομένα για την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στο άθλημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Ολίμπικο

Εκτός από την παρουσίαση των δεδομένων σε κάθε τομέα της οργανωτικής επιτροπής, οι Ιταλοί προχώρησαν και σε ξενάγηση των Ευρωπαίων φιλοξενούμενών τους στις εγκαταστάσεις στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Κατά τα ειωθότα των τελευταίων ετών, οι απονομές θα γίνουν εκτός σταδίου σε χώρο πλησίον του Ολίμπικο έτσι ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και φίλαθλοι που δεν θα έχουν εισιτήριο για τους αγώνες. Πέρα από το βασικό κέντρο Τύπου, θα είναι διαθέσιμος συμπληρωματικός χώρος, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κεντρικό στάδιο, στις εγκαταστάσεις του τένις, όπου διεξάγονται τα μεγάλα χωμάτινα τουρνουά της ATP και της WTA.

Στο εντυπωσιακό προθερμαντήριο, το οποίο περιβάλουν εντυπωσιακά αγάλματα που αφιέρωσαν οι πρωτεύουσες των περιφερειών της Ιταλίας όταν χτίστηκε το Ολυμπιακό στάδιο (1953), όπως φυσικά και στο κεντρικό στάδιο, τα βελτιωτικά έργα συνεχίζονται ώστε η εγκατάσταση στο Foro Italico να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις ομάδες, τα media και τους φιλάθλους.

Οι θέσεις πάρκινγκ είναι πολύ περιορισμένες γι’ αυτό και οι διοργανωτές συνιστούν σε όσους μεταβούν τις μέρες του πρωταθλήματος στο στάδιο να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ολίμπικο φιλοξενεί κάθε χρόνο το Golden Gala που ανήκει στη σειρά αγώνων Diamond League, αλλά πρωτάθλημα σε ηπειρωτικό ή παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει γίνει εκεί από το 1987! Τότε, ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ το 1974 είχε διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό και το 1960 οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επομένως, για τη Ρώμη και την Ιταλία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία για ανακαίνιση του σταδίου.

Στο σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Λιάσκα και Βασίλης Γεωργιώτης, μέλη του γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας.