Πρωτιές για τους αθλητές ΑμεΑ του Ιωνά στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανοικτής θάλασσας

 Runbeat Team   13:27 13-12-2021  

Πρωτιές για τους αθλητές ΑμεΑ του Ιωνά στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανοικτής θάλασσας


Μία μοναδική εμπειρία έζησαν Έλληνες αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ που συμμετείχαν στο World Championship Finals του Ocean Man 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε 2-7 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίγυπτο. Στην κατηγορία inspiration του OceanMan αγωνίστηκαν στα 5χλμ ανοικτής θάλασσας εννέα Έλληνες άνδρες και γυναίκες.

 

Από τους άνδρες, ο Χρήστος Κορομηλάς υπερασπίστηκε τον τίτλο του καθώς κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/12 στο Oceanman Egypt στο θέρετρο Σομαμπέι της ερυθράς θαλάσσης κοντά στην πόλη Χουργάδα και σύμφωνα με τον Έλληνα πρωταθλητή «ήταν απολαυστικός γιατί η θάλασσα ήταν με ελαφρύ κυματισμό, το νερό σε θερμοκρασία σχεδόν τέλεια, δροσερό προς κρύο κοντά στην ακτή πολύ ζεστό όταν απομακρυνόμαστε και έχω να συμπληρώσω ότι η απόσταση δεν ήταν 5χλμ, αλλά κοντά στα έξι».

Στη γενική κατάταξη (αρτιμελείς και ΑμεΑ) ο Χρήστος Κορομηλάς κατέλαβε την 78η θέση σε σύνολο 114 συμμετασχόντων, ενώ ήταν 23ος στην ηλικιακή του κατηγορία (50 έως 59 ετών)

Ο Χρήστος Κορομηλάς με οδηγό τον Γιώργο Γκούντα διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα και 48 λεπτά κατακτώντας την 1η θέση όπως είχε κάνει στις αντίστοιχες διοργανώσεις του Ντουμπάι το 2018 και του Κανκούν του Μεξικού το 2019.


Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής, «στην απονομή η επαφή, το σφιχταγκάλιασμα , με την σημαία μας είναι μοναδική εμπειρία και η συγκίνηση μου μεγάλη όταν μία ελληνίδα που δεν την ήξερα, δεν ήταν της παρέας μας, όταν κατέβηκα από το πόντιουμ μου είπε: “είμαι ελληνίδα, σας ευχαριστώ πολύ μας κάνετε περήφανους!”».

Στις γυναίκες πρώτευσε η Αντιγόνη Χαριέσσα-Βασιλοπούλου του Ιωνά, με οπτική αναπηρία, με χρόνο 1 ώρα και 42 λεπτά. Στη γενική κατηγορία (αρτιμελείς και ΑμεΑ) ήταν 27η σε σύνολο 92 αγωνιζόμενων και 7η στην ηλικιακή της κατηγορία (20-29).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Κορομηλάς μετά την Αίγυπτο σταμάτησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Βαρθολομαίο.