Πρώτος αγώνας για τους αθλητές του Παπαμαρκάκη αύριο στην Κύπρο

 Runbeat Team   14:12 13-04-2021  

Πρώτος αγώνας για τους αθλητές του Παπαμαρκάκη αύριο στην Κύπρο


Ιδιαίτερα φιλόξενη αποδεικνύεται και φέτος η Κύπρος για τους Κρήτες αθλητές καθώς το γκρουπ του Κωστή Παπαμαρκάκη ταξίδεψε σήμερα για τη Μεγαλόνησο προκειμένου να κάνει ντεμπούτο για φέτος στον ανοικτό στίβο. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Χανιώτες ρίπτες είχαν κάνει και μέρος της προετοιμασίας τους στην Κύπρο.

Οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Ορέστης Ντουσάκης, Ιβάν Μενγκλεμπέη και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη σφυροβολία, στην Ημερίδα Ρίψεων, που θα γίνει αύριο Τετάρτη (14/4) στη Λευκωσία.

Οι αθλητές του Κωστή Παπαμαρκάκη θα μείνουν ως την Παρασκευή στην Κύπρο και στη συνέχεια θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το Σάββατο (17/4) να αγωνιστούν και στο 6ο Κύπελλο ρίψεων, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Ο Φραντζεσκάκης κυνηγά το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ υψηλούς στόχους έχουν και οι υπόλοιποι Χανιώτες αθλητές.

Ο προπονητής τους μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ τονίζοντας: «Ακόμη δεν είμαστε στα αγωνιστικά επίπεδα που θα θέλαμε, ωστόσο οι αθλητές έχουν ανάγκη από αγώνες κι έτσι επιλέξαμε να μπούμε στη δράση. Είναι μεγάλο το διάστημα χωρίς δραστηριότητα και αυτό τους έχει κουράσει όλους. Από τη στιγμή που είπαμε πως θα κάνουμε αγώνες η ψυχολογία των παιδιών άλλαξε απευθείας προς το καλύτερο». Όσον αφορά στον Φραντζεσκάκη, ο Κωστής Παπαμαρκάκης επισήμανε: «Ο Χρήστος χρειάζεται αγώνες όχι μόνο για να βρει το ρυθμό του, αλλά για να βελτιώσει τη θέση του στο ράνκινγκ. Αυτή τη στιγμή είναι στην 29η με δύο αγώνες στα 72,00 μέτρα. Παρότι ακόμη απέχει από την κατάσταση που θα ήθελα θεωρώ πως με τους δύο αυτούς αγώνες που θα κάνει, θα βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη».

Στην Κύπρο βρίσκεται για προετοιμασία η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η έμπειρη αθλήτρια θα κάνει αύριο τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν με στόχο να βρεθεί από νωρίς σε υψηλά επίπεδα. Η Αναγνωστοπούλου στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, διοργάνωση για την οποία βρίσκεται εντός πρόκρισης, αφού κατέχει την 29η θέση (θα αγωνιστούν 32). «Επιτέλους να κάνουμε έναν αγώνα έστω για να δούμε που βρισκόμαστε και να νιώσουμε και πάλι τον παλμό της διοργάνωσης. Ο πρώτος στόχος για τη φετινή σεζόν είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, τον ερχόμενο Μάιο στο Σπλιτ, όπου περιμένω να είμαι σε καλή κατάσταση», είπε η Αναγνωστοπούλου στον ΣΕΓΑΣ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραμείνει στη Λευκωσία με τον προπονητή της Χρήστο Παπαδόπουλο μέχρι τις 25 Απριλίου.