Πρώτος αγώνας μετά το «χρυσό» στο Τόκιο για τον Θανάση Γκαβέλα την Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο

 Runbeat Team   11:52 20-05-2022  

Πρώτος αγώνας μετά το «χρυσό» στο Τόκιο για τον Θανάση Γκαβέλα την Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο


Τον πρώτο του αγώνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα κάνει μεθαύριο Κυριακή 22/5 ο Θανάσης Γκαβέλας (Τ11).

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να αγωνιστούν στη διεθνή ημερίδα στίβου ΑμεΑ που διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου. Ο Γκαβέλας με συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη θα αγωνιστεί στα 200μ., ενώ με συνοδό για πρώτη φορά τον Γιάννη Νυφαντόπουλο θα πάρει μέρος και στα 100μ.

 

Στην ημερίδα του Ηρακλείου, συμμετέχουν κι άλλοι Έλληνες μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ αυτών, ο Μανώλης Στεφανουδάκης (F54) στον ακοντισμό (και τη σφαίρα) αλλά και ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη σφαίρα (F32). Σπουδαίος αγώνας αναμένεται να γίνει στο μήκος όπου συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, Θανάσης Προδρόμου (Τ20) αλλά και οι Στέλιος Μαλακόπουλος (Τ62), Γιώργος Κωστάκης (Τ46), Κωνσταντίνος Καμάρας (Τ37), Κωνσταντίνος Βέλτσης (Τ64) και Στέλλα Σμαραγδή (Τ47).

Το αναλυτικό πρόγραμμα