Πρώτος στην Ιταλία ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό παρά τη βροχή και το κρύο

 Runbeat Team   10:02 07-05-2022  

Πρώτος στην Ιταλία ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό παρά τη βροχή και το κρύο


Με θετικό πρόσημο άνοιξε η αγωνιστική χρονιά για τον Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος αγωνίστηκε χθες Παρασκευή στο Jesolo 2022 World ParaAthletics Grand Prix, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του Ιταλικού πρωταθλήματος (Italian Open Championships) στο Τζεσόλο.

Ο έμπειρος Παραολυμπιονίκης αγωνίστηκε στον ακοντισμό στην μικτή κατηγορία F53-54-55, όπου με καλύτερη βολή στα 29.25μ. κατέκτησε την πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε δύσκολες συνθήκες καθώς έβρεχε και έκανε κρύο. Παρόλα αυτά ο Μανώλης Στεφανουδάκης τα πήγε πολύ καλά, ενώ οι υπόλοιπες βολές του μετρήθηκαν ως εξής: 28.28μ., 27.05μ., 29.03μ.,27.83μ. και 28.27μ.

 

Ο Κρητικός πρωταθλητής θα αγωνιστεί σήμερα το απόγευμα και στη σφαιροβολία.

Όπως δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Μανώλης Στεφανουδάκης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο πρώτος αγώνας της χρονιάς πραγματοποιήθηκε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες λόγω βροχής και κρύου αλλά καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Σε αυτό τον αγώνα προετοιμασίας είδαμε το αγωνιστικό μας επίπεδο αλλά και των συναθλητών μας. Συνεχίζουμε με την Ημερίδα στίβου στο Ηράκλειο σε λίγες μέρες. Στόχος μας για φέτος είναι να ανέβουμε στην παγκόσμια κατάταξη και να προετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2023.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μου σε καθημερινή βάση αλλά και σε κάθε αγωνιστική μου προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε υψηλά το αγωνιστικό επίπεδο και να φέρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια μου, τους φίλους μου αλλά και όλο τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε προσπάθεια μου.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και πιστεύουν σε εμένα και στην προσπάθεια μου. Στους ανθρώπους που με στηρίζουν ηθικά αλλά και οικονομικά. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι  Χορηγοί μου, οι οποίοι μου δίνουν την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία παρέχοντας μου οικονομική ενίσχυση σε ότι αφορά τον αθλητικό μου εξοπλισμό, τον ρουχισμό αλλά κυρίως τα ταξίδια του εξωτερικού μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος μου».