Πρώτος στον «34ο Κορακοβούνιο» ο Χρήστος Χατζάκης-Καζάνης

 Runbeat Team   17:58 26-09-2021  

Πρώτος στον «34ο Κορακοβούνιο» ο Χρήστος Χατζάκης-Καζάνης


Τηρώντας την παράδοση 34 χρόνων αρκετοί δρομείς από όλη την Κρήτη πήραν μέρος στον «34ο Κορακοβούνιο δρόμο» που και φέτος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Ιωάννη Καμπαξή (από τους πρωτεργάτες του Κορακοβούνιου δρόμου) κα του Βερνάδου Ποθητού (ιδρυτικό μέλος του διοργανωτή Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης).

 

Συνολικά έγιναν δύο αγώνες, ένας 4χλμ και ένας 1000μ., ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον covid-19

Νικητής στα 4χλμ αναδείχτηκε ο Χρήστος Χατζάκης-Καζάνης με χρόνο12:20, ενώ δεύτερος ήταν ο Νίκος Καμπαξής με 13:44 και 3ος ο Γιάννης Μπετεινάκης με 14:02. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Γεωργία Μαριδάκη με χρόνο 14:07 και ακολούθησε η Αλεξάνδρα Βραβορίτη με 16:18 και η Collet Sabrina με 17:56.

Στα 1.000μ συμμετείχαν μαθητές. Στα αγόρια πρώτος έκοψε το νήμα ο Φίλιππος Δενδράκης, ενώ δεύτερος ήταν ο Σταύρος Φωτεινάκης και στην 3η θέση τερμάτισαν μαζί οι Χρύσανθος Ζουμπούλης και Λευτέρης Κατσαμποξάκης.

Στα κορίτσια, νικήτρια ήταν η Χαρίκλεια Δαμοβολίτη και ακολούθησαν οι Μαριάννα Καράμπελα και Ελευθερία Παπαδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μαρίνος Πατακός και η πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Δωροθέα Βρούχου.

Φέτος για πρώτη φορά θεσπίστηκε στον «Κορακοβούνιο δρόμο» έπαθλο Ιωάννη Καμπαξή που δόθηκε στον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου πατήρ Οδυσσέα Τζαγγαράκη για την προσφορά του στις διοργανώσεις.