Ρ. Σπανουδάκη: «Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης»

 Runbeat Team   16:55 11-12-2023  

Ρ. Σπανουδάκη: «Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης»


Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες στην Τενερίφη όπου πραγματοποιεί μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ του Κώστα Βογιατζάκη το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η έμπειρη σπρίντερ έχει αφήσει πίσω της, τους τραυματισμούς του 2023 και πλέον στρέφει την προσοχή της στις διοργανώσεις του 2024.

 

Μένουμε 50 μ. από στάδιο. Έχουμε τα πάντα για να κάνουμε σε υψηλό επίπεδο την προπόνηση μας. Εξίσου εξαιρετικές είναι και οι καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία, με εξαίρεση τις δύο πρώτες ημέρες κυμαίνεται στους 26 βαθμούς, δηλαδή είναι ιδανική για την προπόνηση μας“, είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βογιατζάκης και συμπλήρωσε:

Η Σπανουδάκη επέστρεψε μετά τη δύσκολη χρονιά με τους τραυματισμούς. Το χειμώνα θα κάνει δύο με τρεις δυνατούς αγώνες, τους οποίους θέλει να χρησιμοποιήσει για το ράνκινγκ του ανοιχτού. Δεν υπάρχει σκέψη να κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο κλειστού. “Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όπου θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Τα 200 μ. είναι το αγώνισμα στο οποίο θα ρίξουμε την προσοχή και στο οποίο θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στη Ρώμη, καθώς θεωρώ πως είναι ένα αγώνισμα που της ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε ένα νέο ατομικό ρεκόρ και στα 100 μέτρα“. Η Σπανουδάκη το 2023 διένυσε τα 100 μ. σε 10.56 και τα 200 μ. σε 23.56, χάνοντας μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας της. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 11.27 στα 100μ. και 23.11 στα 200 μέτρα.

Το γκρουπ του Βογιατζάκη θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 16 του μηνός έχοντας συμπληρώσει δύο εβδομάδες προετοιμασίας στην Τενερίφη. “Πέρα από τη Σπανουδάκη και την Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου είναι μαζί μου ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, η Κορίνα Πολίτη, η Στέλλα Μιχαηλίδου, η Αλάνα Μπερν και ο νεαρότερος Μιχάλης Κολυδάς. Όλοι τους προετοιμάζονται για τον ανοιχτό ωστόσο αναμένεται να έχουν ένα πέρασμα και από τους αγώνες του χειμώνα”.