Ραντεβού… αστέρων στη Βοστώνη, ξεχωρίζουν Tsegay, Lyles, Girma και Holloway

 Runbeat Team   10:18 03-02-2024  

Ραντεβού… αστέρων στη Βοστώνη, ξεχωρίζουν Tsegay, Lyles, Girma και Holloway


Ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου θα αγωνιστούν αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στη «χρυσή» συνάντηση του World Athletics Indoor Tour στη Βοστώνη.

Gudaf Tsegay, Noah Lyles, Lamecha Girma και Grant Holloway είναι μόνο ορισμένοι από τους αστέρες του κλασικού αθλητισμού που θα αγωνιστούν στη Βοστώνη προσδίδοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο μίτινγκ.

Η Tsegay στον πρώτο της αγώνα για φέτος θα τρέξει στα 1.500μ., απόσταση στην οποία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου με 3:53:09. Απέναντί της θα βρει την παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 το 2022 Birke Haylom, την πρωταθλήτρια των 800 μέτρων Ayal Dagnachew, καθώς και την κάτοχος του ρεκόρ Ιαπωνίας, Nozomi Tanaka και την Αμερικανίδα Addy Wiley.

 

Ο Lamecha Girma, θα βρεθεί στην εκκίνηση στα 3000μ. εκεί όπου σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου με 7:23.81 στον πρώτο του αγώνα για το 2023. Απέναντί του θα έχει τον νεότερο αδελφό του Diriba Girma, τον Samuel Firewu και τον Neil Gourley.

Στα 1500 μέτρα των ανδρών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο μίλι, Hobbs Kessler θα βρεθεί απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή των 1500 μέτρων το 2022, Jake Wightman, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν πέρυσι.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 cross-country, Senayet Getachew ηγείται μίας ομάδας σπουδαίων δρομέων που θα αγωνιστούν στα 3000μ. Μαζί της θα βρίσκονται στην εκκίνηση η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο, Elle St Pierre, η παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 στα 5000 μέτρα Medina Eisa, η Fentaye Belayneh, η Melknat Wudu και η Jess Hull.

Στα 1000μ. των ανδρών, θα αγωνιστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800 μέτρα Marco Arop, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Mariano Garcia και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Bryce Hoppel.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κούρσα των 60μ. των ανδρών καθώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής των σπριντ την περυσινή σεζόν, ο Noah Lyles θα βρεθεί απέναντι στον προηγούμενο παγκόσμιο πρωταθλητή στα 100μ., τον συμπατριώτη του Fred Kerley.

Ο Lyles έχει ατομικό ρεκόρ 6,51 και άνοιξε τη σεζόν του το περασμένο σαββατοκύριακο νικώντας στο Γκάινεσβιλ με χρόνο 6,63. Ο Kerley από την πλευρά του θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα 60μ.!

Τα 60μ. εμπ. των γυναικών δεσπόζει η παρουσία των Devynne Charlton και Tobi Amusan. Το δίδυμο από την Αμερική, οι Alaysha Johnson και Masai Russell προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ στην εκκίνηση θα βρεθεί και η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια Megan Tapper .

Από τη Βοστώνη ξεκινά τη σεζόν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 110μ. εμπ. Grant Holloway, ο οποίος έχει και φέτος θέσει υψηλούς στόχους. Απέναντί του θα βρει τους Daniel Roberts, Trey Cunningham και τα ανερχόμενα αστέρια Cordell Tinch και Freddie Crittenden.

Το παρών θα δώσουν και άλλοι σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις για τους φίλους του κλασικού αθλητισμού.