Ρεκόρ από την Ντελίου, πολύ καλές παρουσίες από Ντραγκομίροβα και Παπαϊωάννου

 Runbeat Team   9:12 06-02-2023  

Ρεκόρ από την Ντελίου, πολύ καλές παρουσίες από Ντραγκομίροβα και Παπαϊωάννου


Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνουν να βρίσκονται οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες καθώς σε κάθε αγώνα που εμφανίζονται παρουσιάζονται και καλύτεροι.

Κατά τη χθεσινή ημέρα ξεχώρισε η παρουσία της Χαβά Ντελίου, η οποία αγωνίστηκε σε μίτινγκ στην Προύσα και τερμάτισε πρώτη στα 60 μ. εμπ. γυναικών Κ20 σε 8.48.

Η αθλήτρια του Σταμάτη Μάγου πέτυχε επίδοση καλύτερη από το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας κι επιβεβαίωσε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η νεαρή από την περσινή σεζόν είχε δείξει πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις και το επιβεβαίωσε και στη σημερινή της εμφάνιση.

 

Η νεαρή είχε τρέξει πριν λίγες ημέρες 8.56 σε αγώνα στη Ρόδο, ενώ νωρίτερα στη σεζόν, πάλι στην Προύσα είχε πετύχει 8.60. Η Ντελίου το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ. Το πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20 ήταν 8.53 και ανήκε στην Αλεξάνδρα Κόμνου από τις 14 Φεβρουαρίου του 1998!

Το ρεκόρ της αθλήτριας θα επικυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας, μετά την εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Από εκεί και πέρα, η Αναστασία Ντραγκομίροβα αγωνίστηκε χθες στο μίτινγκ συνθέτων στο Ταλίν της Εσθονίας. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έκανε τον πρώτο της αγώνα στο 5αθλο στη χειμερινή σεζόν και ολοκλήρωσε στην 19η θέση με 3.650 βαθμούς. Η ανερχόμενη αθλήτρια επέστρεψε από το καλοκαίρι στα σύνθετα μετά τον τραυματισμό στο γόνατο και για φέτος έχει θέσει ως στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η Ντραγκομίροβα πέτυχε 9.17 στα 60μ. εμπ., 1.64μ. στο ύψος, 14.58μ. στη σφαιροβολία, 5.70μ. στο μήκος και 2.56.32 στα 800 μέτρα.

Στο μίτινγκ της Βουδαπέστης αγωνίστηκε ο Πέτρος Παπαϊωάννου ,που έτρεξε τα 800 μ. σε 1.52.99 και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο νεαρός βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο.