Ρεκόρ συμμετοχής στον 8ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

 Runbeat Team   21:03 08-04-2024  

Ρεκόρ συμμετοχής στον 8ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»


Με μεγάλη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί, ο 8ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού που ήταν αφιερωμένος στον αυτισμό για τρίτη συνεχή χρονιά, και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Εκατοντάδες δρομείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και έτρεξαν για καλό σκοπό στηρίζοντας τα τμήματα μπάσκετ Champs του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Σε ένα όμορφο πρωινό, ιδανικό για τρέξιμο, οι δρομείς έτρεξαν στους δρόμους του προαστείου, σε μια όμορφη διαδρομή, συμμετέχοντας σε μία γιορτή του αθλητισμού γεμάτη χαμόγελα, χρώματα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές.

Η έναρξη δόθηκε με τον παιδικό αγώνα με περισσότερα από 450 παιδιά 8 έως 15 ετών να διανύουν τα 1000μ με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού. Στη διαδρομή αυτή συμμετείχαν και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, παιδιά από τα τμήματα Champs, που είχαν την τιμητική τους, καθώς και παιδιά από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Ιωνάς.

Σε μια πολύ όμορφη εικόνα μετά το τέλος του παιδικού αγώνα τα παιδιά άφησαν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού, ενώ το Τμήμα νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μοίρασε δώρα στα παιδιά του τμήματος CHAMPS.