Ρώμη 2024: Σε μία φανταστική διαδρομή θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος

 Runbeat Team   13:20 30-03-2024  

Ρώμη 2024: Σε μία φανταστική διαδρομή θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου και οι διοργανωτές φροντίζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

Ο ημιμαραθώνιος θα έχει ξεχωριστή θέση στη διοργάνωση καθώς θα κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Ρώμης. Οι μετέχοντες δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μπροστά από μνημεία-ορόσημο της «αιώνιας» πόλης.

Οι διοργανωτές αποκάλυψαν τη διαδρομή, η οποία αποτελεί από μόνη της πόλο έλξης για τους μετέχοντες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από το 2006 (Γκέτεμποργκ), ο ημιμαραθώνιος ή μαραθώνιος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου θα ολοκληρωθεί εντός του κεντρικού σταδίου.

 

Και οι δύο ημιμαραθώνιοι έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 9 Ιουνίου σε μια κατά κύριο λόγο επίπεδη και φιλική προς τους θεατές διαδρομή.

Ο αγώνας των ανδρών είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 9π.μ. και ο αντίστοιχος των γυναικών στις 9:30π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στο μοναδικό Fori Imperiali, οι δρομείς θα ακολουθήσουν μία διαδρομή που περνά από μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης. Θα τρέξουν παράλληλα με το Altare della Patria στην Piazza Venezia, μετά θα διασχίσουν το Corso Vittorio Emanuele II και την Piazza Navona, με κατεύθυνση προς το CastelSant'Angelo και την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Αργότερα θα κινηθούν προς την Piazza Mazzini και θα φτάσουν στο Lungotevere Guglielmo Oberdan, τον κεντρικό δρόμο κατά μήκος του ποταμού Τίβερη.

Ρώμη 2024: Σε μία φανταστική διαδρομή θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος runbeat.gr

Μετά από έξι χιλιόμετρα, οι αθλητές θα κάνουν τρεις κύκλους περνώντας από την Ponte della Musica και την Ponte Duca D'Aosta.

Στα τελευταία χιλιόμετρα θα τρέξουν μέσα στο πάρκο Foro Italico και θα τερματίσουν εντός του Stadio Olimpico όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές.

Μετά την ολοκλήρωση του ημιμαραθωνίου θα ακολουθήσει κανονικά το πρωινό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ημιμαραθώνιος αντικατέστησε τον μαραθώνιο στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2016 καθώς θεωρήθηκε ότι θα αποτελούσε μία πολύ καλή προετοιμασία των δρομέων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων σε αντίθεση με τον μαραθώνιο που θα τους επιβάρυνε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί ημιμαραθώνιος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το 2016.