Σε 15 πόλεις θα διεξαχθεί η σειρά των Wanda Diamond League το 2023

 Runbeat Team   11:38 08-12-2022  

Σε 15 πόλεις θα διεξαχθεί η σειρά των Wanda Diamond League το 2023


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε το καλεντάρι των Wanda Diamond League που θα διεξαχθούν το 2023. Το προσωρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες σε 15 πόλεις που μοιράζονται σε 12 χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Η 14η εκδοχή των Wanda Diamond League θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αμερική.

 

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα αγωνιστούν σε 14 μονοήμερες συναντήσεις που θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου στο Όρεγκον.

Το φετινό… ταξίδι ως τον τελικό θα υπάρξει και φέτος στάση στην Kamila Skolimowska της Σιλεσίας, ενώ παραδοσιακά θα ξεκινήσει και τη νέα σεζόν από την Ντόχα (είναι η 12η φορά από το 2010) στις 5 Μαΐου. Θα συνεχίσει με το Meeting International Mohammed VI στο Ραμπάτ στις 28 Μαΐου και στη συνέχεια η  σειρά θα μεταφερθεί στην Ευρώπη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου θα μεταβούν στη Ρώμη στις 2 Ιουνίου, στο Παρίσι στις 9 Ιουνίου, στο Όσλο στις 15 Ιουνίου, στη Λωζάννη στις 30 Ιουνίου και στη Στοκχόλμη στις 2 Ιουλίου.

Η Σιλεσία, η οποία θα αποτελέσει μόνιμο σταθμό των αθλητών και αθλητριών για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα φιλοξενήσει τη σειρά Wanda Diamond League για δεύτερη φορά στην ιστορία της στις 16 Ιουλίου. Μετά το Herculis Monaco στις 21 Ιουλίου, η σειρά θα επιστρέψει στο Λονδίνο μετά από μια παύση τριών ετών, με το London Diamond League που θα διεξαχθεί στο Στάδιο του Λονδίνου για πρώτη φορά από το 2019 στις 23 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν δύο συναντήσεις στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Σαγκάη και στο Shenzhen στις 29 Ιουλίου και μία στις 3 Αυγούστου πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης. Η σεζόν θα ξαναρχίσει στο στάδιο Weltklasse στη Ζυρίζη στις 31 Αυγούστου και η δράση θα μεταφερθεί στην Allianz Memorial Van Damme στις Βρυξέλλες στις 8 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά ο τελικός της Wanda Diamond League δε θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη ή τις Βρυξέλλες, αλλά σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Prefontaine Classic. Το Γιουτζίν θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2023, με τους 32 πρωταθλητές του Diamond League να στέφονται σε ένα διήμερο (16-17/09) έντονης δράσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το πλήρες πρόγραμμα