Σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη από αύριο οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στίβου

 Runbeat Team   13:46 20-01-2022  

Σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη από αύριο οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στίβου


Από τη Λιόν ξεκινά η σεζόν για την Αναστασία Μαρινάκου και τον Παναγιώτη Τριβυζά, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο μίτινγκ της γαλλικής πόλης αύριο Παρασκευή (21/1).

Η Μαρινάκου προέρχεται από τις καλές εμφανίσεις στα 5χλμ. και 10χλμ. στο πλαίσιο του 38ου ΑΜΑ, ενώ είχε θετικές εμφανίσεις και στους αγώνες σε ανώμαλο έδαφος. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ξεκινάει τους αγώνες της στα 3.000 μ. με στόχο να βελτιώσει το 9.14.91, που είναι το ρεκόρ της στην απόσταση. Ο Τριβυζάς θα πάρει θέση εκκίνησης στα 60 μ. προκειμένου να διαπιστώσει την προπονητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

 

Ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει το Σάββατο και στο μίτινγκ της Σόφιας στη Βουλγαρία με την Ανδριάνα Φέρρα στα 400 μ. και τη Μαρία Γάτου στα 60 μέτρα. Στο ίδιο μίτινγκ θα συμμετάσχουν ο Νίκος Ξενικάκης, η Μαρία Στεφανοπούλου και ο Βασίλης Μαρτινάκης στο μήκος.

Ο Χρήστος Κοτίτσας επέλεξε το μίτινγκ του Ζάγκρεμπ για τον πρώτο του αγώνα στη χειμερινή περίοδο. Ο πρωταθλητής των 800 μ. θα ανοίξει τη χρονιά με συμμετοχή στα 600 μ. και 1.000 μ., στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες που ακολουθούν.