Σε εξαιρετική κατάσταση Bibic και Lahti ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Cross Country

 Runbeat Team   10:43 29-11-2022  

Σε εξαιρετική κατάσταση Bibic και Lahti ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Cross Country


Ο Elzan Bibic από τη Σερβία και η Sarah Lahti από τη Σουηδία κατέκτησαν άνετα την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στο Warandecross που πραγματοποιήθηκε στο Tilburg την περασμένη Κυριακή (27/11) και αποτέλεσε ουσιαστικά τον τελευταίο μεγάλο αγώνα cross country πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country SPAR που είναι προγραμματισμένο στις 11 Δεκεμβρίου.

 

Το Warandecross ήταν η πέμπτη και τελευταία διοργάνωση World Athletics Cross Country Tour  που ανήκε στις «ασημένιες» συναντήσεις για τη σεζόν 2022-23.

Το γεγονός ότι παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το πρωτάθλημα Ολλανδίας είχε ως αποτέλεσμα να συμμετέχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες της χώρας.

Ο Bibic ήταν ο νικητής στα 10χλμ των ανδρών τερματίζοντας σε 29:26, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν Ολλανδοί αθλητές και συγκεκριμένα ο Stan Niesten και ο Filmon Tesfu, οι

Στον αγώνα των γυναικών, η Sarah Lahti από τη Σουηδία διπλασίασε τις νίκες της μετά από αυτή που είχε πετύχει πριν από ένα μήνα στο Μολ. Κάλυψε τα 8 χλμ. σε 26:40 μπροστά από τους Silke Jonkman (26:56) kai  Diane Van Es (27:07).

Η Lahti στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country τον επόμενο μήνα, όπου οι Σουηδοί θα είναι επίσης ισχυροί διεκδικητές για ένα μετάλλιο σε ομαδικό επίπεδο.

Υπήρξε επίσης έντονο ενδιαφέρον στην κατηγορία U20 ανδρών. Στον αγώνα των 6χλμ μετείχαν ορισμένοι από τους μελλοντικούς αστέρες του αγωνίσματος και σίγουρα ξεχώρισε η παρουσία του 17χρονου Niels Laros. Το φαινόμενο από την Ολλανδία κατέκτησε φέτος τον τίτλο στα 1500μ. και 3000μ. στο Ευρωπαϊκό U18 με απίστευτους χρόνους.

Στον προχθεσινό αγώνα, ωστόσο, αρκέστηκε στην 3η θέση τερματίζοντας σε 18:18 πίσω από τον Νορβηγό ρέκορντμαν στα 10χλμ U20, Abdullahi Dahir Rabi, ο οποίος κέρδισε με διαφορά δύο δευτερολέπτων από τον Δανό Joel Ibler Lillesø (18:05 ο χρόνος του νικητή και 18:07 του δεύτερου).

Η Greta Varga, από την Ουγγαρία, η οποία τερμάτισε έβδομη στον αγώνα U20 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country σε ηλικία μόλις 15 ετών, πέτυχε μία άνετη και ξεκάθαρη νίκη. Στα 18 της χρόνια πλέον, η Varga κέρδισε στην κατηγορία U20 στον αγώνα των 4,3χλμ με χρόνο 14:55, ενώ δεύτερη ήταν η Dione Schipper με 15:29.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα