Καλές προσπάθειες αλλά χωρίς να πιάσουν τα όρια για το Πανευρωπαϊκό οι Έλληνες αθλητές

 Runbeat Team   18:06 20-02-2021  

Καλές προσπάθειες αλλά χωρίς να πιάσουν τα όρια για το Πανευρωπαϊκό οι Έλληνες αθλητές


Το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τορούν διεκδίκησαν δέκα Έλληνες αθλητές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη σήμερα (20/2) στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς όμως να καταφέρουν να πιάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Τορούν, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Πολωνία παρά τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν.

Δύο από τους αθλητές της αποστολής επιστρέφουν με μετάλλια στις αποσκευές τους καθώς το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος με άλμα στα 16,39 μ. και το χάλκινο ο Δημήτρης Τσιάμης με 16,29 μ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα αγωνίστηκε και ο Αλέξανδρος Περιστέρης στο μήκος, ο οποίος παρά τη σημερινή του επίδοση (7.25μ), θα συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό καθώς έχει πιάσει το όριο (8μ.) από το περασμένο καλοκαίρι.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στο τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος με άλμα στα 16,39 μ. και το χάλκινο ο Δημήτρης Τσιάμης με 16,29 μ.

Μετά την τέταρτη προσπάθεια στο τριπλούν των ανδρών στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρικόπουλος με 16,39 μ. και τρίτος ο Δημήτρης Τσιάμης με 15,98 μέτρα.

Στην 4η θέση τερμάτισε η Κυριακή Σαμάνη στα 60μ. με εμπόδια των γυναικών, με χρόνο 8.49, χωρίς να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Τορούν.

Πέμπτος τερμάτισε ο Χρίστος Κοτίτσας στα 800μ. των ανδρών με χρόνο 1:50.99, χωρίς να καταφέρει να πιάσει το όριο για το Πανευρωπαϊκό (1:49.00)

Την 6η θέση κατέλαβε στον τελικό των 60μ. η Αλάνα Μπερν τερματίζοντας σε 7.56. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βελτίωσε κατά τρία εκατοστά το χρόνο που είχε στα προκριματικά (7.59), αλλά και πάλι δεν έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό.

Πολύ καλή κούρσα έκανε η Αναστασία Μαρινάκου στα 1.500μ. γυναικών σημειώνοντας φετινό ρεκόρ με χρόνο 4.19.84. Με την επίδοσή της αυτή κατέκτησε την 6η θέση στο Βαλκανικό δεν έπιασε όμως το όριο για το Τορούν που είναι 4.17.00.

Δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο για το Τορούν οι Αλάνα Μπερν και Κυριακή Σαμάνη, οι οποίες συμμετείχαν στα προκριματικά των 60μ. Τα δύο κορίτσια έμειναν μακριά από τα ατομικά τους ρεκόρ καθώς η πρώτη είχε χρόνο 7.59 (7.42 το ρεκόρ της) και η δεύτερη 7.63 (7.34 το ρεκόρ της), ενώ το όριο για το Ευρωπαϊκό είναι 7.40. Η Μπερν πάντως θα έχει μία ακόμη ευκαιρία καθώς προκρίθηκε στον τελικό που θα διεξαχθεί το απόγευμα.

Καλή κούρσα έκανε στα προκριματικά των 60μ. ανδρών ο Δημήτρης Χρυσαφής καθώς πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας σε 6.88 (6.81 το ατομικό του). Το όριο για το Τορούν είναι 6.77. Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε εκτός τελικού.

Ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Τουρκία ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Κυριάκος Ζώτος. Ο πρώτος κατέκτησε την 6η θέση με καλύτερη βολή στα 19.06μ. και ο δεύτερος ήταν 7ος με καλύτερη βολή στα 18.93μ. Κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό του Τορούν και ίσως πάρουν μέρος στο μίτινγκ του Βελιγραδίου για να τα καταφέρουν. 

Μόλις ένα έγκυρο άλμα κατάφερε να κάνει ο Αλέξανδρος Περιστέρης στο μήκος. Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής ήταν έγκυρος μόνο στο 3ο του άλμα, το οποίο μετρήθηκε στα 7.25μ. Παρόλα αυτά θα είναι παρών στο Πανευρωπαϊκό του Τορούν καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε πιάσει το όριο με άλμα στα 8μ.