Σε καλή κατάσταση ο Τεντόγλου, «μουδιασμένη» η Παπαχρήστου

 Νίκη Μηλιαράκη   23:45 29-01-2021  

Σε καλή κατάσταση ο Τεντόγλου, «μουδιασμένη» η Παπαχρήστου


Αρκετά καλή παρουσία είχε ο Μίλτος Τεντόγλου στον πρώτο αγώνα της σειράς indoor tour που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Καρλσρούη.

Ο πρωταθλητής του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.05μ. και κατέκτησε την 3η θέση στο μίτινγκ. Νικητής αναδείχτηκε ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία με 8.18 μ. και ακολούθησε ο συμπατριώτης του Μικέλ Μασό με 8.08μ. που αποτελεί και προσωπικό του ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με άλμα στα 7.76μ., ακολούθησε άκυρο. Στην 3η προσπάθεια πήδηξε 7.75μ. και στη συνέχεια απογειώθηκε στα 8μ. Η 5η προσπάθειά του ήταν η καλύτερη καθώς το άλμα του μετρήθηκε στα 8.05μ. Η τελευταία του προσπάθεια ήταν επίσης καλή στα 8.03μ. Το σίγουρο είναι ότι έδειξε ικανός για μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν.

Μουδιασμένα ξεκίνησε τη σεζόν η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν ξεκίνησε με τρία άκυρα άλματα, ενώ στο 4ο μέτρησε άλμα στα 13.73μ. Στην 5η προσπάθεια πήδησε 12μ. και το έβγαλε η ίδια άκυρο.

Το γεγονός ότι απείχε από την αγωνιστική δράση για αρκετό καιρό φαίνεται ότι έχει επηρεάσει αρκετά την Βούλα Παπαχρήστου, η οποία ευελπιστεί ότι σιγά-σιγά θα βρει τη φόρμα της και θα είναι έτοιμη στις μεγάλες διοργανώσεις.

Νικήτρια στο τριπλούν αναδείχτηκε η Κουβανή Λιανταγκμίς Ποβέα με 14.54μ. που είναι και η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, ενώ ακολούθησε η Φιλανδή Κριστίνα Μάκελα με 14.13μ. και η Λευκορωσίδα Βιγιαλέτα Σκβάρτσοβα με 14.10μ.